Předmět Autor Datum
Dopouštěcí ventily jsou ty stříbrné roháčky z levé strany dole. Jeden otevřít naplno a druhý otevřít…
čechy 23.04.2023 18:36
čechy
Když vidím tu ventilovou džungli, doporučuju si každý jednotlivý ventil čitelně označit, jakou má fu…
host 23.04.2023 20:01
host
Doplnil bych ještě hosta. U takovýchto složitějších zařízení je dobré (a já si to rovněž dělám) si v…
George63 23.04.2023 21:25
George63
Také tak. Pro případ smrti jsem vypracoval mnohastránkový (jsou tam dva vzájemně zastupitelné zdroje… poslední
Kyncl 24.04.2023 11:33
Kyncl

Dopouštěcí ventily jsou ty stříbrné roháčky z levé strany dole. Jeden otevřít naplno a druhý otevřít jen trochu, aby se stačilo rychle zavřít při dosažení požadovaného tlaku. Když kotel nehučí tlak 1,2 - 1,4, když kotel hučí tlak 1,6 - 1,8. Po dopuštění vody oba ventily nezapomenout zavřít. Tlak do 2 Bar max pri provozu, jinak odpustit, pod 1 Bar padne do poruchy. Podle fotky chybí z pojišťáku 10 bar hadička svedená do odpadu, může z nej téct voda při dohřívání zásobníku ikdyž je tam expanze. Ty plastový trubky pro rozvod topení, taky nejsou dobré. Už se mi několikrát stalo při opravě, že se degradující plast napekl na topné patrony a způsobyl zničení patrony a samozřejmě kotel špatně topil před závadou.

Když vidím tu ventilovou džungli, doporučuju si každý jednotlivý ventil čitelně označit, jakou má funkci. Může třeba dojít k nějaké havárii a bude potřeba rychle uzavřít přívod a nebude čas přemýšlet, co je co. Nebo onemocníš a nikdo cizí nebude vědět, jak topení ovládat.

Doplnil bych ještě hosta. U takovýchto složitějších zařízení je dobré (a já si to rovněž dělám) si vypracovat stručný, ale srozumitelný "manuál", tedy návod, co a jak provádět, v jednotivých provozních případech. Napsat třeba na PC a vytisknout na tiskárně, zalaminovat a nalepit (vložit) v/do prostoru s tímto zařízením. Je to dobré i pro případ, který popisuješ, že to za určitou delší dobu zapomeneš.
Já se přiznám, že za účelem který host uvádí, mám pro zajištění provozu, obsluhy a údržby, ohledně všech různých technických a provozních zařízení (topení, voda, studny, elektroinstalace a elektrická zařízení a zařízení v domácnosti) kterých jsem si "navymejšlel" a realizoval poměrně hodně, jak v našem RD tak i na chatě, takovýto "manuál" o obsahu už textu cca 5 ti stran A4. Jestli a jak to bude po mém případném "odchodu" využito, už není moje věc, ale já to dělám, abych "měl čisté svědomí". :-D:puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru