Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím zaspárovat dlažbu - nepropustně

Ahoj, chtěl bych, aby mi venkovní dlažba moc neprosakovala a voda šla do žlabu, takže ji nechci spárovat křemičitym pískem. Co místo toho použít? Napadlo mě místo písku použít cement. Nebo je nějaký lepší materiál? Díky za nápady.

Předmět Autor Datum
Smichat cement s piskem
Jan Fiala 22.04.2023 07:24
Jan Fiala
Popravdě moc nevím, stejně to bude trochu prosakovat. Ne teda spáry, ale ta dlažba. Ve spárách ten p…
Lukas1982 22.04.2023 07:45
Lukas1982
Pokud je to uděláno pořádně a uděláš tam trochu větší spád, tak by to moc nemělo prosakovat. Nevím o… poslední
nerady 22.04.2023 10:05
nerady

Popravdě moc nevím, stejně to bude trochu prosakovat. Ne teda spáry, ale ta dlažba. Ve spárách ten písek bude časem upěchovaný tak, že přes něj nic nepoteče nebo jen minimální množství, to neřeš. Když použiješ cement nebo nějaké flexi lepidlo tak to časem podle mě popraská díky dilataci a rozdílu teplot. Mráz v zimě udělá taky svoje. Nejsem ale zedník nebo dlaždič (možná leda tak občas tak vulgární), ale to málokdy a ne na internetu. Ber to prosím jen jako názor, počkej na znalejší.
Já bych to osobně posypal klasickým potěrem. Když se to pořádně udusá, nic tam neporoste a voda půjde ke spádu. Mám to tak doma už asi 12 let a nehrozí, že
by z tama něco rostlo.

Pokud je to uděláno pořádně a uděláš tam trochu větší spád, tak by to moc nemělo prosakovat. Nevím o jakou plochu se jedná a jaké rozměry má dlažba. Pokud ale trváš na naprostém neprosakování tak pak lze položit dlažbu do betonového lože. Pokud bych o něčem takovém uvažoval, tak bych to na nějaké menší ploše řešil například zalitím spár horkým asfaltem, je to však momentální nápad nikdy jsem to nezkoušel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru