Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výber matraca do 500€/12000kč

To číslování je spíš přibližný.

Ta tebou vybraná HORSE DREAM GOLD 5/6 18cm.

Já mám ozkoušeno: MEMORY COMFORT 4/5 20cm, ELITA 5 16cm, ATLANTA 5 15cm.

Tu poslední ATLANTA jsem kdysi kupoval tetě, spalo se jí na ní dobře, ale už jí moc neužila, každopádně chtěla měkčí matraci a tahle jí připadala ok, já na ní nespal, ale když jsme jí vybírali, tak mi přišla měkčí než ta, kterou jsem tehdy už měl na chalupě ELITA. Přitom obě mají tuhost 5. No a teď mám doma tu MEMORY COMFORT a spim na té straně, která je tužší, takže také 5 a podle mě je z nich jednoznačně nejtužší.

---

Teda k tomu, co píše JaFi, že se do pěnové propadá. To proto, že zkoušel pěnové měkké, ta MEMORY COMFORT je jak prkno. Někdy jí chci zkusit otočit, abych měl tu měkčí stranu. Mně se totiž určitě nejlépe spí na té ELITA na chalupě, a do té se propadám myslím přesně, jak k dobrému spánku potřebuju.

Jinak teda tyhle stupně tvrdosti je jasný, že když chce někdo tvrdou, že bude vybírat spíš tvrdší, ale důležitější je výška. Kvalitní pěnová matrace musí mít aspoň těch 15 cm, 18-20 cm už je jistota, že to bude dobrý.

---

Ta mpo-matrace, ty si dáš objednávku a oni to vyrobí, nastříhají nebo když mají skladem tak jen zabalí, ale rozhodně to nikde neleží ve stlačeném stavu, proto mají dodací dobu od objednávky myslím až 20 dní, ale mě to naposledy poslali už po 8 dnech. Nicméně teda se mi protáhla rekonstrukce bytu, takže nakonec ta matrace ležela stlačená skoro dva měsíce a absolutně jí to neublížilo. Nicméně je jasný, že ideální je to stlačení neprotahovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny