Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zdvih terénu kolem zdiva

Dobrý den,
prosím o radu. Řeším úpravu terénu kolem chaty, přičemž stávající terén bude nově zvednutý cca o 30 cm. Dnes je v kontaktu se zdivem veden meliorační žlábek plnící funkci okapového chodníku a za ním je (spíše byla) trávnatá plocha s lehkým sklonem směrem do zářezu nad chatu. S ohledem na nutný pojezd bagru k vrtu byl terén stržen do roviny ke žlabu. Nyní hodlám tento terén přisypat vhodnou frakci jako trvalý chodník (cestičku) kolem chaty. Nový povrch však bude výše než stávající žlab, cca 30 cm nad úroveň žlabu (viz červeně zakreslená linie, která bude ještě pod odvětrávací mřížkou sklepa).
Hodlám umístit do vyznačené linie nopovou folii šířky 50 cm s překrytím žlabu, následně položit drenáž a tento prostor zasypat vhodnou frakcí s povrchem s kačírkem. Zbytek terénu rovněž provézt z kameniva do stejné úrovně. Co je dnes pod melioračním žlabem nevím, stejně tak nevidím do základů.
Mohu uvedeným popisem něco zkazit?
děkuji

Předmět Autor Datum
Osobně bych šel s terénem níže a odvedl bych co nejvíce vody a sněhu od chaty. Z obrázků to vypadá,… nový
nerady 20.03.2023 20:09
nerady
Zvyšovat terén je nesmysl, když už to máte odtěžené. Ať už kvůli možnosti nenadálého přívalového deš… poslední
leo 21.03.2023 08:51
leo

Osobně bych šel s terénem níže a odvedl bych co nejvíce vody a sněhu od chaty. Z obrázků to vypadá, že je to ve svahu (viz. kamenná zídka) a chata je utopená v okolním terénu. Určitě bych udělal drenáž ale terén bych nezvyšoval. Nejvíc ti vysuší vítr a slunce.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru