Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Na jaký průměr zbrousit kulatinu

https://cs.wikipedia.org/wiki/Metrick%C3%BD_z%C3%A1vit
Takže šroub (= Vnější závit ) M3 by měl mít vnější průměr (přez zuby, co změříš šuplérou, když ho měříš přez závit) M3: 2,874 - 2,980 mm a průměr jádra 2,273 - 2,367 mm (to je ten neopracovaný vnitřek - kdybys to zbrousil až by zyby přestaly být vidět.)
M4 má ty hodnoty 3,978 - 3,838 a 3,119 - 3,002

Takže kulatinu pro M3 zbrousit na těch 2,874 - 2,980 mm a pak to vyříznout. (V praxi to můžeš vzít ještě o fous užší, protože se to trošku do těch špis namačká, ale jen nepatrně. A na druhou stranu o fous užší závit se pořád ještě chytne - podobně jako poněkud ošoupaný šroub. Ale ty asi budeš chtít spíš pevnější spoj, takže bych se snažil s tou kulatinou vejít tak doprostřed, čili něco jako 2.93 mm ).

Taky může pomoct udělat ten závit delší o ten náběh a pak ten náběh ubrousit/upíchnout - ale tam je problém s tím, aby ten nový začátek závitu byl správně a nikoli zdeformovaný tím broušením. Pokud by ten výsledný výrobek mohl být celý závitovaný, tak by šlo udělat dlouhou závitovou tyč, uříznout ten konec ostře a přejet ho ožkem, které by bylo na tom závitu během řezání navlečené, a pak uříznout tu část, ktrá bude trčet ven a doopracovat ji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny