Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde nájdem schému jednoduchého bezdrôtového detektora pohybu?

Pokud čidlo a vysilač tedy funguije, tak bych se zaměřil spíše na ten přjímač (alarm). U těchto systémů na 433 MHz taky někdy záleží, jak jsou "spárována", případně na vzdálenosti vysilače a přijímače a překážkách signálu. Případně i na umístění v blízkosti kovových povrchů, předmětů a zařízení. S tímto konkrétním sice zkušenosti nemám, ale poměrně dost s běžnými dálkovými ovládáními na 433 MHz.
A ještě jednu zkušenost mám. V případě, kde je více zařízení na této frekvenci v provozu (bezdrátové termostaty a další).
Stalo se mi, že když jsem vyrobil a instaloval, digitální elektronický termostat k bojleru TUV, který trvalým signálem DO (trvale sepnut frekvenční signál), na frekvenci 433 MHz, spínal a jeho přerušením vypínal, pomocí jeho přijímače, relé pro spouštění oběhového čerpadla u topení, tak nám začaly blbnout ostaní běžné bezdrátové prostorové termostaty v objektu, rovněž pracující na této frekvenci. A dokonce mi přestalo fungovat i DO zámků u mého auta, postaveného blízko objektu, v němž bylo zařízení instalováno. Po překonstruování systému, na možnost spínání a vypínání pouze krátkými impulzy 433 MHz, se problém odstranil. Zdůvodnit to osobně nedokáži, ale nemůže to být podobný problém i v tomto případě?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny