Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plašení kachen

Zdravím!

Nějak se mi na mojí nádrž na vodu stahují kachny. Nechci kachny, brokovnici bohužel taky nevlastním, minimálně celé dopoledne nikdo není doma. Nemáte nějaký tip, jak ty potvory plašit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V ČR se už rok prodávají vzduchovky bez omezení úsťové energie na 16J. Je to ten nejlepší plašič a m…
martas38 25.02.2023 00:28
martas38
Pes by byl fajn, meli jsme a trochu mi to stale chybi. Ale ted ne. Divoka kacena je ptak za trest. M…
bahno 25.02.2023 08:28
bahno
Kachny pokud chceš lovit nezákonným způsobem, tak na to nepotřebuješ žádnou střelnou zbraň. Jistě už…
nerady 25.02.2023 11:10
nerady
No, ted jsem si vzpomel, jak je kdysi jeden znamy normalne lovil na hacek. Prut, zadny oluvko ani sp…
bahno 25.02.2023 23:57
bahno
Divočáka se bát nemusíš, pokud není poraněný nebo s sebou nemá mladé. Pokud necítí ohrožení, tak nez…
Lukas1982 26.02.2023 18:48
Lukas1982
Já se jich úplně zásadně nebojím, ale o jejich plachosti si nedělám žádný iluze. Léta života na okra… poslední
bahno 27.02.2023 08:45
bahno

Pes by byl fajn, meli jsme a trochu mi to stale chybi. Ale ted ne.
Divoka kacena je ptak za trest. Maso sice neni spatny, ale pomer prace vs maso... uz clovek kolikrat rezignuje a vezme jenom prsa. No ale k ty vzduchovce - moralni zabrany nemam, ale bojim se, ze si prostrelim folii. Voda sice tlumi fest, ale i tak.

Kachny pokud chceš lovit nezákonným způsobem, tak na to nepotřebuješ žádnou střelnou zbraň. Jistě už si viděl někde ve filmech jak severské národy vytahují ze stáda soby. Mají na dlouhém klacku smyčku (lasem se v mrazu házet moc nedá). To samé v menším stačí na domestikované kachny, pokud jim hodíš nějaké pečivo. Je to nejjednodušší, nejefektivnější ale zakázaný lov. Dají se tak lovit i ryby v potoce akorát místo provazu se používá měděný drát a nesmíš se u toho chovat jako blbec. Pro zelené maniaky vím, že se tak lovit nesmí ale můj děda mě to naučil v mém mládí, že pokud bude válka abych uměl ulovit nějaké maso. Politici tvrdí, že jsme ve válce, důchod mi chodí tak si maso kupuji v obchodě. Také vím jak lovit bez výstřelu divočáky, ale to tu už nebudu popisovat.:-)

No, ted jsem si vzpomel, jak je kdysi jeden znamy normalne lovil na hacek. Prut, zadny oluvko ani splavek, kus chleba na hladine. Kdyz dobre seknul, vytahnul ji za zobak, ze to i vyndat slo bez vetsiho poskozeni. Kdyz pozde, tak byla pecena hned. No nic, tohle asi uplne rozebirat nebudeme...
Ty divocaci by me nahodou zajimali, protoze ty tu mame taky. Nehonebni pozemky na kraji mesta, takze strilet se tu nesmi a tak tu zevluje stado tak 30-40ks. A jako nic moc, kdyz clovek jde z hospody a najednou na ceste 10m pred nim tri divocaci a kdyz se otoci, tak dalsi dva... Jako jo, stacilo pockat, a oni odesli, ale prijemny to neni a orachly jsou fakt fest.

Divočáka se bát nemusíš, pokud není poraněný nebo s sebou nemá mladé. Pokud necítí ohrožení, tak nezaútočí a snaží se jít jinam. Je celkem plachý. V opačném případě je to průšvih a hledal bych nejbližší strom. Soused (myslivec) měl takového mazlíka doma cca 85-90 Kg. Našel ho opuštěného v lese jako mládě a ujal se ho. Nechal se i pohladit (ten kanec) a pro mě to byl super zážitek. Bylo to ale až po delší době co ho měl doma a byl už zvyklý na lidi. Bez jeho svolení bych k němu do kotce nevlezl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru