Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno pistole s mamut glue

ahoj, mam v pistoli mamut glue vysokopevnostni lepidlo jiz jednou pouzite... chapu to dobre, ze odriznu spicku abych mohl pokracovat? jenze unitr uz je to tuhe, tak asi uz vyschlo, ze? nebo se to musi nejak oddelat? dekuji

Předmět Autor Datum
Také s tím nemám dobré zkušenosti. Drahé jako svinja, žádný zázrak za tu cenu.
okolo 16.02.2023 10:38
okolo
Právě to je ten problém,že náplň se prodává ve velké kartuši kterouvětšinou napoprvé člověk nespotře…
kap.dabač 16.02.2023 15:59
kap.dabač
Na kartuši mamuta nechávám stále "vyststřikovací " nástavec s tím vetším otvorem. Po ukončení potřeb…
George63 16.02.2023 20:57
George63
Postupuji naprosto stejně .
sekim 16.02.2023 21:45
sekim
Diky všem za odpovědi. To co jsem tím lepil tak drží dobře. Ale holt mi to zatvrdlo. Nepoužívám to č… poslední
Mam mamut 17.02.2023 18:34
Mam mamut

Právě to je ten problém,že náplň se prodává ve velké kartuši kterouvětšinou napoprvé člověk nespotřebuje.Prodává se to ještě za zlodějský peníz v zinkové tubě.Tam je toho zase málo.Řeším to tak že po určité době když se to uvnitř kartuše vytvrdí tak to vrtákem cca 8-10 mm tím závitovým hrdlem provrtám až na měkkou složku.Záhodno je ale míti nejakou tu hubici do foroty pokud ji člověk musí použít.Také jsem to řešil i tak že jsem navrtal otvor do těla kartuše kdej sem pohmatem zjistil že to je měkké.No a pak napatlat vhodně na lepené místo.Jednou jak se to použije tak prostě člověk musí počítat že za pár týdnů nastává problém.To samé ale je u KD tmelu který je v zinkové kartuši.Oni také v návodu mají dobu použitelnosti.Podle mě by to řešila poloviční kartuše.Už jsem kdysi dávno je kupoval co se týká silikonu.Ale od té doby jsem to neviděl.

Na kartuši mamuta nechávám stále "vyststřikovací " nástavec s tím vetším otvorem. Po ukončení potřeby vytlačím ještě cca 1 cm a nechám trčet a zaschnout. A pokud jej nepotřebuji déle jak 2-3 týdny (což se u mne ale běžně nestává), tak za ten výčnělek táhnu a tlačím pistolí tan "špunt" a uvolním a vytlačím opět další 1 cm měkkého. Takže se mi nikdy nestává, aby mi nešel vytlačit z kartuše. Mamut nesmí zatvrdnout do kartuše, pak už většinou uvolnit pro vytlačení nejde. ;-) Jinak na mamuta nedám dopustit. Jak jako lepidlo velkoplošných spojů nenasákavých materiálů, tak i jako tmel pro různé učely a aplikace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru