Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sporák se sklokeramickou deskou s topnou spirálou nebo s indukční deskou – porovnání spotřeby.

Indukce sama se nemusí nahřívat a nemá doběh.

Takže startuje rychleji (protože hned se začne ohřívat přímo dno nádoby) a vypíná okamžitě, naprosto stejně, jako kdybys tu nádobu sundal a dal na dobře izolované prkýnko (teda, drobný rozdíl je, že u indukce se přece jen ta skleněná deska od nádobí trochu ohřeje (stejně jako by se ohřálo skkleněné prkýnko, kdybys na něj tu nádobu dal), takže pak následně trochu hřeje taky, ale není to moc znatelné, na rozdíl od klasických spirál - spálit se o to můžeš, plecháček s vodou na tom neohřeješ).

Indukce pere prakticky celý výkon přímo do hrnce, ohřívání okolí od hrnce je nežádaný vedlejší efekt.
Plyn pere výkon do hrnce a vzduchu okolo něj.
Elektrické spirály perou výkon do obalu té spirály, který (když se konečně ohřeje) ho pere všude okolo a do hrnce. (A po vypnutí tam pere ten naakumulovaný výkon).

Prakticky to funguje tak, že na indukci přivedu polívku k varu klokotem a když pak indukci vypnu, tak okamžitě klokot začne klesat a během 2 sekund mám klidnou hladinu. A když ji vzápětí zase pustím, tak během 2 sekund klokot opět naběhne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny