Předmět Autor Datum
vyjazd zo zaveja ano cestu na chatu nie.
jim bim 06.02.2023 20:37
jim bim
To bude něco jako sedmimílové boty. Ujdeš 7 mil a rozpadnou se.:-D
Karel04 06.02.2023 20:56
Karel04
Myslim ze na vyjdenie zo zaveja zo sakrpy alebo hlbokeho snehu ano, nie na zmrznuty ujazdeny povrch.…
truhlik 06.02.2023 21:05
truhlik
Kdysi jsme uvázli na horské chatě, nedalo se vyjet a řetězy jsme neměli. Tak jsme si je ušmodrchali…
umfa 07.02.2023 09:16
umfa
Ďakujem za názory, už som od nich upustil, kúpim radšej klasické reťaze
cmelo 07.02.2023 16:04
cmelo
Jednou jsem si koupil klasické řetězy na Š120 a zkusil jsem je cvičně nasadit, ale nepodařilo se mi… poslední
Yarda 07.02.2023 19:12
Yarda

Myslim ze na vyjdenie zo zaveja zo sakrpy alebo hlbokeho snehu ano, nie na zmrznuty ujazdeny povrch. Ak nebudu dobre utiahnute, tak na tej strane bez ramena sa posunu a budu namahane ciastocne na tah, a tie spojovacie stupliky toho asi moc nevydrzia. Povedal by som tak: v snehu lepsie ako nic, na nudzove pouzitie, nie na dlhodobu jazdu.

Kdysi jsme uvázli na horské chatě, nedalo se vyjet a řetězy jsme neměli. Tak jsme si je ušmodrchali ze starého horolezeckého lana a krásně to fungovalo. Vozil jsem je pak ještě spoustu let, vydržely dlouho. Kdyby se daly sehnat takovéhle "plastové" řetězy, tak by to bylo asi ok. Ty na fotce musí zákonitě po pár metrech popraskat, to je opravdu jen tak na vyjetí ze škarpy a pak je vyhodit.

Jednou jsem si koupil klasické řetězy na Š120 a zkusil jsem je cvičně nasadit, ale nepodařilo se mi to. Pak jsem někam jel, doma byla vozovka skoro suchá, ale po cestě se situace zhoršovala až jsem dojel někam kde to už nešlo ani dopředu ani dozadu, bylo tam dost aut ve stejné situaci.
Tady v tom krpálu se zašprajcoval náklaďák
https://goo.gl/maps/NguWoxd5rJUmaDSu8
mnozí se pokoušeli to objet cestou vpravo, ale měli smůlu, neprojeli. Tak jsem si pomyslel, že jediná možnost je nasadit řetězy co jsem je naštěstí měl s sebou. Byla to práce pro vraha, ale holt se mi to podařit muselo a podařilo se mi to. A pak jsem projel kolem nešťastníků co řetězy neměli a cítil jsem se jako King.
:-D:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru