Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prodlužovací hadice k myčce - obě, cca 2,7 -3metry ?

Ahoj všichni,

snažím se po netu najít obě prodlužovací hadice k myčce, přívodní i odtokovou, cca 2,7-3metry, přívodní prodlužku nejlépe aquastop, a nedaří se mi, ty značkovější s aquastopem jsou max.2,2metru, nebo neumím googlovat?

Přívod vody musím vzít od standardního roháčku k baterii(nemám spešl kohoutek pro myčku), tj potřebuju nějakou rozdvojku/téčko se správnejma koncema..(jeden dál do baterie, druhý přívod k myčce)

Poraďte please kdo se v tom vyznáte.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.nipponcec.cz/hadice-napousteci-35m-k-pracce-a-mycce~zjolly5004.html https://www.expert.c…
Lukas1982 29.01.2023 16:38
Lukas1982
Ta myčka je Siemens, a má v přívodní hadici kabel elektro+hadici, takže to musím prodloužit hadicí p…
Lk1 29.01.2023 19:10
Lk1
Kde bydlíš? Jestli to je město, snad není problém zajet do Horbachu, Uni Hobby, a spol, a koupit to…
jezekhifi 29.01.2023 19:17
jezekhifi
Jo, asi to tak dopadne. Už jsem se smířil, že tu přívodní hadici asi nastavím 2x1,5metru, když 3metr…
Lk1 30.01.2023 17:41
Lk1
Jestli je to prodloužení 3 m, tak je možné, že ti vynadá kvůli přetížení vypouštěcího čerpadla.
kejki 31.01.2023 10:01
kejki
No, to by byl problém.. Uvidíme. Jinak kdyby byl někdo nezkušený jako já, a hledal by možnost rozdv…
lk1 31.01.2023 14:59
lk1
No ono jde o to, že až ta hadice (nedej bohu) praskne, tak je pruser na světě, tak proto aquastop. J… poslední
jezekhifi 31.01.2023 18:31
jezekhifi

Ta myčka je Siemens, a má v přívodní hadici kabel elektro+hadici, takže to musím prodloužit hadicí prodlužovací, nechci nahradit tu hadici s elektrokabelem, a prodlužovací přívodní hadice by měla být s oběma konci přímými, žádný 90stupňů, a 3metry délky.

Aquastop se dělá taky bez elektriky, reaguje na vlhkost která při poruše pronikne do vnější hadice, a takovou přímou hadici bych potřeboval 3metry dlouhou na prodloužení stávající hadice.

No, to by byl problém..
Uvidíme.

Jinak kdyby byl někdo nezkušený jako já, a hledal by možnost rozdvojení původního roháčku k baterii (a na to jsem se taky ptal v původní otázce), tak existuje např. ET551L
"kombinovaný multi pračkový ventil", který se našroubuje do zdi místo roháčku původního, a do něj jde původní přívod studené do baterie i nový přívod do myčky, oba zavíratelné nezávisle. (pro mě novinka, pardon za mou nepolíbenost).

Odtoková hadice prodlužovací 3metry není problém (Horbach), přítoková do myčky prodlužovací je k mání jen 1,5metru (Hornbach), takže dvě za sebou, zatím bez Aquastopu, a až to bude fungovat, tak se pokusím to nějak zaquastopovat...

Ještě kdyby mi mohl někdo objasnit, proč k myčkám se zásadně dávaj přívodní hadice Aquastopové (ať už pasivně či aktivně s elektrickým otevíracím ventilem) a k pračce jsem ještě Aquastopovou hadici hned namontovanou od výrobce při nákupu stroje neviděl (nebo jsem viděl jen drahé myčky a levné pračky, to by to vysvětlovalo...?)
Přece v obou přívodních hadicích (pračka či myčka) je stálý tlak vody???

No ono jde o to, že až ta hadice (nedej bohu) praskne, tak je pruser na světě, tak proto aquastop. Jinak jasně cena je rozhodující. Výrobce tedy aspon ten muj Indezit pračka a myčka Candy jasně píší v návodu zavírat vodu. No ale kdo to konkrétně u myčky dělá....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru