Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem elektrické rolety

1. K rolete (alebo žalúzii) musí byť privedená sieť (zrejme trojžilový kábel L, N a PE)
2. Ak bude len ovládanie pomocou žalúziového spínača, tak od svorkovnice rolety k ovládaču (prepínaču) vedieš 4-žilový kábel (L, L1, L2 a N). Ten N je tam trochu navyše, ale ak sa neskôr rozhodneš pre diaľkové ovládanie, tak by ti veľmi chýbal).
3. Prepínač na ovládanie musí byť špeciálny, určený práve na tento účel. Na internete si ho hľadaj ako prepínač na ovládanie žalúzií (musí mať pevnú strednú polohu a do každej krajnej polohy - jemným pritlačením zopne a pri uvoľnení sa vráti do stredu, silnejším zatlačením v zopnutej polohe zostane trvale).
4. Ak chceš diaľkové ovládanie, tak namiesto prepínača osaď prijímač diaľkového ovládania. Vtedy budeš potrebovať ten nulák spomenutý vyššie. Vysielač je na batériu a môžeš si ho prilepiť na stenu podľa ľubovôle. Vysielačov môže byť aj viac (jeden pri dverách, druhý pri gauči, tretí pri posteli, ďalší centrálny pre všetky - alebo len niektoré rolety, atď.). Môžeš mať aj prenosný ovládač s viacerými kanálmi. Prípadne možnosť pripojenia do systému inteligentnej domácnosti, napr. Alexa.
5. Diaľkové ovládanie sa nedá (jednoduchým spôsobom a štandardným zapojením) kombinovať s mechanickým prepínačom.
6. Či musíš sekať to vieš len ty. Ja ti poviem len toľko, že k žalúzii a ovládaču musíš priviesť kábel. Zvyčajne to bez sekania a vŕtania nejde. Na novostavbe asi nebudeš chcieť mať na stene lišty.
7. Nezatracuj objednanie firmy na inštaláciu roliet či žalúzií. Cena môže byť výhodná (montážne firmy majú často zľavu od dodávateľov roliet či žalúzií a tá sa v prípade solídneho jednania firmy prejaví na koncovej cene).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny