Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak udělat suchou místnost na stroje ve velké kamenné stodole?

Dobrý den,
Potřebuji pro zahradní a lesní techniku suchou místnost o velikosti min 5x3m (sekačky, pily, mulcovač, postřiky atd.). V garáži a dílně zabírají místo.
Nechci zastavovat další prostor okolo domu dřevěnou chatrčí a na zděnou stavbu se vším všudy teď momentálně není vhodná doba. Zbývá velká kamenná stodola, neizolovaná, nezateplená, s betonovou podlahou, výška zdí 3,5m, krov otevřený (jen latě a pálená taška), 4 velká netěsná vrata. Je v ní uskladněno částečně seno, sláma, dřevo, velké traktory atd. Ale kvůli velké prašnosti, průvanu, díky střeše občasnému fouknutí sněhu dovnitř zde nemohu nechat citlivější stroje.

Rád bych v ní měl na tyto věci místnost včetně stropu (střechy). Plechová garáž by byla nejjednodušší, ale nebude zde problém s vlhkostí, rosením?
Nebo je nutná malá dřevostavba (jak by měla vypadat její skladba-difuzne otevřená atd., )?
Má smysl řešit zateplení, pokud nebude prostor vytápěn? - ocenil bych jen vyšší odolnost proti promrznutí (ve stodoly je v zimě jen o pár stupňů více než venku).

Rád bych samozřejmě opravil stodolu, odizoloval, udělal novou střechu atd, ale při rozměru skoro 400m2 na to nemám finance.

Děkuji vám za každou upřímnou technickou radu nebo i vlastní zkušenost.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkus se podívat po starších (lodních) kontejnerech. Bývají izolované, jsou vyrobené festovně, dají s… poslední
touchwood 01.01.2023 20:02
touchwood

Zkus se podívat po starších (lodních) kontejnerech. Bývají izolované, jsou vyrobené festovně, dají se uzamknout. Pokud se ti do stodoly vejde, viděl bych to jako nejlevnější, nejrychlejší a nejpraktičtější řešení (kromě výstavby nějaké buňky svépomocí z pórobetonu). Kvalitní plechová garáž bude je přístřešek, vlhkost s ní nepořešíš.

https://www.hz-kontejnery.cz/detail-kontejneru?id=1092

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru