Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mycka Whirlpool ADG 8836 vyhazuje jistič

Dobry den,
mycka Whirlpool ADG 8836. Mycku zapnu vyberu program Intensive a vse jede (voda se ohreje a myje se nadobi) cca 2 hodiny. Zhruba 24min pred koncem programu mycka vyrazi jistic a jde z ni smrad. Netusi nekdo duvod ? co dela mycka 24min pred koncem programu ? Topne teleso je OK, to jsem promeroval. Nejake rady cim by to mohlo byt ? Mycka zadnou chybu nehlasi. Cerpadlo na vypousteni vody je OK.
Predem diky za odpoved.

Změna předmětu, původně: Mycka Whirlpool ADG 8836 (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Typoval bych to že je to někde kolem topného tělesa. To bývá většinou zapojeno silově mimo jištění o…
George63 20.12.2022 11:11
George63
Relé topného tělesa je na desce. Rozhodně bych do toho megmetem nesahal! Nebo si odpálí zdroj pro el…
Rusofil 20.12.2022 13:45
Rusofil
Ano, relé je na desce. Ovšem výstupní kontakty relé, které napájí těleso, jsou připojeny mimo elektr…
George63 20.12.2022 18:51
George63
Máš úplnou pravdu, ale já bych k tomu ještě zvážil to, že člověk, který se tímto způsobem ptá téměř…
czcharlie 22.12.2022 10:13
czcharlie
Je to na něm. Pokud se ptá a mohu poradit, poradím. Jde však vždy hlavně o bezpečnost. A proto jsem… poslední
George63 22.12.2022 12:53
George63

Typoval bych to že je to někde kolem topného tělesa. To bývá většinou zapojeno silově mimo jištění ostaních zařízení, jež bývají napojena přes řídící desku a v té bývá samostaná pojistka. V případě že by docházelo ke zkratu na nějakém vedení jiném, mimo těleso, přerušila by se tato. Zkontrolovat vedení a připojení topného tělesa, nejlépa pak změřit jeho izolační stav, na jeho silovém přívodu v řídící desce, megmetem 500 nebo 1000V. Pochopitelně po odpojení myčky ze sítě!

Ano, relé je na desce. Ovšem výstupní kontakty relé, které napájí těleso, jsou připojeny mimo elektroniku, přímo na přívod ze sítě. A já jsem psal, aby megmetem změřil izolační stav toho vývodu k tělesu, který není, vzhledem k oddělení od vlastního přívodu těmi kontakty relé, s elektronikou nijak propojen. Pokud by to chtěl mít ještě jistější, tak může odpojit ten přívod k tělesu s fastony z konektorů desky.
Ale jinak by měla myčka, jako každý elektrický spotřebič třídy I, bez problémů vydržet měření izolačního stavu přímo na přívodu 230V, mezi fází/prac.nulou a ochranným vodičem. To je jedno ze základních bezpečnostních měření, třeba při provádění revize el. spotřebiče.

Máš úplnou pravdu, ale já bych k tomu ještě zvážil to, že člověk, který se tímto způsobem ptá téměř jistě nebude mít patřičné znalosti na to, aby se vrtal v elektrických zařízeních o potřebných přístrojích nemluvě. Takže za mě by rada byla svěřit opravu servisu.

Je to na něm. Pokud se ptá a mohu poradit, poradím. Jde však vždy hlavně o bezpečnost. A proto jsem také, hned v první radě, napsal "Pochopitelně po odpojení myčky ze sítě!". A staré pořekadlo sice zní "kdo nic nedělá, nic nepokazí" k čemuž ale já vždy dodávám "ale také se nic nenaučí, nic neodokáže, nic neopraví a za všechno musí (většinou draze) platit". Aby volal servis, to snad nikomu radit nemusíme, ne? :)) Na to snad přijde i sám. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru