Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik hodin by trvalo vykopat 225m³ (m3) zeminy 25 tun rypadlem...?

Dobrý den

Kolik hodin času by tak trvalo vykopat díru cca 225m³ normální zeminy (ornice + jílovitá země, ne moc kamenitá, žádná skála atd.), prostě "normální zemina" 25 tunovému (asi pásovému) rypadlu... Operovanému někým zkušeným? Díra cca 15m dlouhá, 5 m široká a 3m hluboká (defakto "sklep" (byť to není přímo na sklep, ale to je jedno))...V reálu by bylo nutno asi vykopat více m3 zeminy, protože 3m už je dost hluboko a muselo by se dělat svahování (asi pod uhlem 45°, i když zemina by dovolovala asi větší úhel (65°?))... Kolik hodin času by prostě trvalo vykopat cca 225+m³ normalni zeminy 25 tunovému rypadlu...?

Někde jsem četl (zahraniční weby) že rypadlo (nevím jestli teda 25 tun nebo větší), zvládne za normální pracovní den (cca 6 hodin čistého času) vykopat dokonce až (pokud si dobře vzpomínám) cca 500 kubíků (m3, m³) zeminy... To by potom znamenalo že "moji díru" o objemu 225m³ by takové rypadlo zvládlo udělat za cca 3 hodiny času... To mi přijde ale spíše jako nesmysl... Je to moc rychlé...?

Prostě prosím vás o nějaký váš časový (hodiny) odhad na základě (alespoň nějakých) zkušeností.

Děkuji

Předmět Autor Datum
Ta zemina se taky musi nakladat a odvazet. Coz bude to uzke hrdlo - cim, kolik nakladaku a jak dalek… nový
bahno 22.11.2022 15:20
bahno
Ano to vím, ale na to se tedd neptám, ptám se na výkop té zeminy a kolik to bude času nový
Kopu Kopes Kopeme 22.11.2022 16:28
Kopu Kopes Kopeme
Stíháš číst všechny odpovědi? https://www.modrastrecha.cz/forum/zaklady-sklep-hydroizolace/kolik-ho… nový
host 22.11.2022 19:21
host
Je to jako bych se tě zeptal: Za jak dlouho projedeš Prahou a neurčil jsem den ani hodinu průjezdu,… poslední
nerady 22.11.2022 22:43
nerady

Je to jako bych se tě zeptal: Za jak dlouho projedeš Prahou a neurčil jsem den ani hodinu průjezdu, ani trasu a že budeš projíždět 25 tunovým náklaďákem. Pokud to budeš kopat a nebudeš to hned odvážet tak ti to bude překážet a budeš to muset přehazovat. Dále budeš muset dát zvlášť ornici a někam ji rozprostřít dle nařízení úřadu. Další věcí je bagrista. Znám se s člověkem který má ve firmě kolem 8 bagrů, 8 náklaďáků, buldozery atd. Když poptávám bagr tak hlavně chce vidět místo, možnosti přístupu, vzdálenosti inženýrských sítí a jedním z hlavních limitujících faktorů je počasí. A následně mi řekne, že na to pošle např. Frantu. Já mu řeknu, že chci Láďu a on mi odvětí, že Láďa je sice nejlepší ale má ho ve městě kde je hodně kabelů a u mně to zvládne Franta jelikož tam nehrozí nebezpečí průšvihu.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru