Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pneu na traktůrek - půjde obout?

Dobrý den, mám na domácím ,,samohybu" traktůrku pneu 5,00-16. Jsou zpuchřelé na tabák. Mám možnost pneu 7-16 z nějakého japonského traktůrku. Myslíte, že to půjde ,,obout" . Na auto bych to nedal, ale do lesa by to mohlo být Funkční ne?
Díky za rady

Změna předmětu, původně: Pneu (host)

loading...
Předmět Autor Datum
Za mě by to jít mělo, ale bez měření nebo vyzkoušení to na 100% nemůžu potvrdit a ruku do ohně za to… nový
Lukas1982 13.11.2022 13:51
Lukas1982
Dobrý den,obout to půjde,záleží jen na šířce,jestli to nebude někde drhnout při rejdu,nebo zatížení.… poslední
Lubomír 13.11.2022 15:25
Lubomír

Za mě by to jít mělo, ale bez měření nebo vyzkoušení to na 100% nemůžu potvrdit a ruku do ohně za to nedám. Připomíná mně to situaci, kdy si bývalý kolega na felicii pořád tunil kola a dal pod kola podložky, aby byla kola trochu "venku". Jaksi ale zapomněl sehnat delší šrouby... Asi po týdnu mu za jízdy jedno kolo upadlo. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Já bych tam dal ty delší šrouby, dokonce jsem mu to i říkal. Ale nějaký automechanik Ti poradí daleko víc, takže tohle neber jako radu, ale jen jako něčí zkušenost.

Dobrý den,obout to půjde,záleží jen na šířce,jestli to nebude někde drhnout při rejdu,nebo zatížení.Jinak by to mělo být lepší do měkkého terénu,širší pneumatika se méně boří.Z vlastní zkušenosti vím,že ty domácí samohyby mají většinou vůle mezi rámem a pneumatikami dostatek kvůli blátu.Ty 2.5 cm na každou stranu by nemusely vadit.
Osobně musím vyřešit podobný problém,koupil jsem nové gumy na vozejk s hodně hlubokým vzorkem,rozměr správný podle TP,ale jak více naložím, pneumatiky škrtají o držáky blatníků,budu muset přidat listová pera,naštěstí je mám.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...