Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno O2 tv vypadávání barev

Dobrý den , mám problém s příjmem O2 TV po aktualizaci na android ( vyzkoušeny již tři různé setboxy) mi se mi po náhodné době rozhodí barvy na TV Philips do modra , nekdy se sami vrátí , jindy musím přepnout vstup do televize a vrátit zpět , nebo vypnout a zapnout set box ( asi mezi sebou vazbí) televize má taky android ale nemá dostatek paměti na aktualizaci . hledám tedy možnost jak nazbu přerušit . redukci z HMDI(jiný výstup set box nemá) na scart, nebo S-video ( pokud jde i se zvukem) u přechodu z HMDI na VGA nemáme zvuk . neřešil někdo stejný problém . děkuji

Předmět Autor Datum
po aktualizaci na android ( vyzkoušeny již tři různé setboxy) mi se mi po náhodné době rozhodí barvy…
host 06.11.2022 10:09
host
Aktualizoval se setbox od O2 na android v září a od té doby problém , televize již aktualizovat nelz…
Peru 06.11.2022 19:10
Peru
Tak logicky je chyba ne v STB, ale v TV, když to dělají dva různé kusy. Můžeš zkusit mezi STB a TV v…
touchwood 06.11.2022 20:12
touchwood
Jestli je to "do modra" to co myslim ja, tak to je obecny problem philipsich tv. Totez jsem kdysi re…
re4zon 06.11.2022 21:54
re4zon
A co vypnout nějaké ty hdmi fičury, nevim jak se jim říká (viera-link, d-link, hdmi remote), prostě…
ml1 07.11.2022 11:21
ml1
v set boxu jsem nic k vypnutí nenašel a po snížení rozlišení v televizy efekt nezmizel a náhodně sko…
Peru 08.11.2022 22:05
Peru
Tak vyřešeno zakoupen převodník z HMDI na VGA se zvukem ,ten propjen AUX a VGA kabelem s TV Philips…
Peru 12.12.2022 21:26
Peru
tak blbé řešení jsem vážně nečekal. :-D
touchwood 13.12.2022 19:09
touchwood
Nevím proč blbé ,setbox O2 přenastavit nejde ,veškeré nastavení televize nepřineslo efekt , tohle je…
Peru 14.12.2022 19:50
Peru
když nevidíš rozdíl mezi digitálem a analogem, tak prostě asi neexistuje. :-p poslední
touchwood 15.12.2022 15:35
touchwood

po aktualizaci na android ( vyzkoušeny již tři různé setboxy) mi se mi po náhodné době rozhodí barvy na TV Philips

Úplně jsem nepochopil, kde jsi ten Android aktualizoval? A z jaké verze na jakou?

Používám O2TV na PC, mobilu i televizi a problém s barvami nemám. Místo settopboxu jsem používal Chromecast, pak to O2 zatrhlo, tak jsem přešel na Xiaomi Mi Stick 4K.

Jestli je to "do modra" to co myslim ja, tak to je obecny problem philipsich tv. Totez jsem kdysi resil, ale u pripojeni z pc, nelibil se ji po nahodnem case barevny prostor a bylo ho nutne nastavit v ovladaci grafiky na pevno. To ovsem u android boxu jednoduse fakt neudelas.
A nevim, proc se trapis s debilnim boxem od o2, kdyz muzes pouzit jakykoliv jiny android box, aplikace jde oficialne do vetsiny a neoficialne prakticky do kazdeho. I do tv bys ho dostal, kdybys dal pryc tu jejich aplikaci a nacpal ji tam pres apk. Aktualizaci k nicemu nepotrebujes, funguje i tri roky stara verze.

A co vypnout nějaké ty hdmi fičury, nevim jak se jim říká (viera-link, d-link, hdmi remote), prostě aby si televize brala jen obraz a zvuk. Teda pokud je to tím propojením.
Kdyby byl obraz dorůžova nebo do zelena, řeknu, že to nestíhá hdmi kabel, pak pomáhalo snížit přenosové pásmo (nejméně nápadné je snížení barevné hloubky ze 32 na 24 nebo 16 bitů, ale může se sundat i rozlišení). Tohle jsem řešil u 15 metrů dlouhého hdmi kabelu, a podařilo se mi najít kmpromisní nastavení (nechtěl jsem se vzdávat ful-hd, ale polovina barev ničemu navadila).

Převodníky HDMI na VGA mívají i zvukový výstup, a televize zase zvukový vstup, i když často společný pro všechny vstupy (kromě VGA i DVI a nebo dokonce i S-Video a jiné, snad jen scart má vstup zvlášť). Na druhou stranu tyto převodníky bývají celkem levné.

v set boxu jsem nic k vypnutí nenašel a po snížení rozlišení v televizy efekt nezmizel a náhodně skočí barvy do modra . kabely jsem vyzkoušel čtyři různé i vstupy jsem vyzkoušel všechny tři co na televizi jsou i odpojit všechny ostatní zařízení připojená přes HMDI i scart vstup . redukci na VGA co mám k monitoru jsem připojil a jde jen obraz bez zvuku , jediný vstup zvuku je cinc, zkusím sehnat redukci která má navíc zvukový výstup a uvidím zda to bude brát přes tento vstup. moc děkuji za náměty. myslel jsem že by to vyřešil nějaký filtr jako do antény kterou rušil internet 4G. stačí opravdu vytáhnout kabel a zasunout zpět, nebo vypnout a zapnout setbox, případně přepnout vstup HMDI 1 na HMDI 2 a znovu vrátit a naběhne OK. děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru