Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jakou sněhovou radlici k traktoru

Zdravím,
mám traktor Claas Arion 520 (120 koní) a chtěl bych k němu pořídit radlici. Nám čelní i zadní hydrauliku, většinu roku namontovaný i čelní nakladač. Určitě bych chtěl naklápěcí radlici (šípová asi být nemusí).
Slyšel jsem názory, že čelní radlice je určitě lepší, než zadní. Viděl jsem že existují i upevnění na čelní nakladač.

Jakou byste doporučili?

Předmět Autor Datum
Já nedám dopustit na zadní radlici. Přední radlice musí mít pomocná kolečka aby si nechytal víka kan…
nerady 23.09.2022 20:10
nerady
Záleží také na tom, kolik do toho chcete investovat. Zadní radlice se dají pořídit už za několik des… poslední
akaš 25.09.2022 22:11
akaš

Já nedám dopustit na zadní radlici. Přední radlice musí mít pomocná kolečka aby si nechytal víka kanálů a zůstává tam slabá vrstvička sněhu. Pokud máš čelní tak máš na zadním závěsu máš sypač a posolíš to. Nyní je velké množství různých čelních i zadních radlic, s možností hydraulického naklápění. Pokud to máš jen pro sebe na dvůr či vlastní komunikace a nepočítáš s posypem tak bych šel do zadní neseřizovací (nestojí tolik peněz a máš menší šanci zničit přední úchyty traktoru když bude ve sněhu schované nějaké překvapení). Pokud by si s tím chtěl v zimě přivydělávat tak jde o to jaká bude objednávka, jaký bude povrch a zda budeš dělat pořád stejný plac či trasu.

Záleží také na tom, kolik do toho chcete investovat. Zadní radlice se dají pořídit už za několik desítek tisíc. Přední radlice vyžadují mnohem větší investici. Tady je to vidět nejlépe - https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/radlice-na-snih-snehove-radlice/ Jsou taky jedni z mála, kteří mají u všeho ceny
Podle mně je nejlepší se obrátit na nějakého obchoďáka firmy, která prodává zemědělské stroje. Já si vždycky prohlédnu několik prodejců, kouknu, co mají, a pak většinou kontaktuju pana Doktora, se kterým to konzultuju - býval léta v Agrozetu. Teď už je nějakou dobu v Zemědělských potřebách M+S. Vždycky poradí. I když se jedná o zboží, které nemají v nabídce, doporučí a sežene.
Už ho slyším, jak by řekl: "Určitě bych Vám doporučil radlici do čelní hydrauliky, hydraulicky naklápěnou vlevo, vpravo a s odlehčovacími pružinami pro kopírování terénu a eliminaci nárazu do překážky." :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru