Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak řešit akustické mosty v domě

Bydlím v činžovním cihlovém domě (4 patra). Odkudsi se soustavně ozývá pulsující tlumený zvuk nízké frekvence, takové podivné hučení jakoby otáčejícího se motoru, jsou to spíš vibrace, než slyšitelný zvuk. Právě ty vibrace mi vadí nejvíce, jsem tzv. hypersenzitivní a vnímám, jak mi prochází tělem, necítím se dobře. V bytě bydlím 15 let a tento zvuk se objevil někdy před rokem a už pomalu začínám šílet, brání to usínání. Protože jde o jakési vibrace, nejdou odhlučnit špunty do uší, ty jsou neúčinné.

Nejsem schopen odhalit, kde je zdroj. Zkoušel jsem vše - vypnul jsem pojistky, abych vyloučil zdroje v bytě. Prošel jsem domem a "odposlouchával" u dveří všechny byty. Zvuk není slyšet na společné chodbě ani zvenku (z ulice). Je slyšet pouze v mém bytě a jde jakoby ze vzduchu. Když položím ucho na stěny, podlahu a strop, z okolních bytů nic slyšet není. Nejsem blázen :-) protože přítelkyně to slyší také, akorát jí tolik nevadí. Sousedi u sebe prý nic neslyší. Předpokládám, že půjde o akustický most, kdy nějakou cestou konstrukcí domu "teče" zvuk a vibrace odkudsi zrovna ke mně do bytu.

Dá se toto nějak řešit odhlučněním? Vzhledem k tomu, že neznám původce ani zdroj, jde spíše o vibrace než slyšitelný zvuk, musel bych asi stropy, podlahy a stěny oblepit nějakou silnou izolační akustickou a antivibrační vrstvou, ale je otázka, jestli to problém vyřeší.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny