Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak řešit akustické mosty v domě

Dobrý den, dlouhodobě řeším stejný problém, rozhodně nejste blázen, nízkofrekvenční hluk, řeší stále více lidí. A bohužel přesný zdroj se nedá většinou najít, protože tento hluk, jak mi potvrdili špičkoví akustici se šíří všemi směry a kdo by dokázal vyrobit přistroj, který zjistí zdroj nízkých frekvencí v dané lokalitě , ten dostane Nobelovku. Bohužel se nedá ani nijak odstínit. Nepomáhají protihluková opatření, protože tohle proleze vším. Jediné co pomůže je najít zdroj.
Bývají to čerpadla, ventilátory, klimatizace, mrazáky, vše co má kompresor a nebo vrtuli. Dále je to hluk z dopravy, frekventované silnice, letadla, stavby, transformátory, lomy, sušičky, čističky a atd. Tento nízkofrekvenční hluk se může šířit i z větší vzdálenosti a někdy se projevuje na nelogických místech, třeba pouze v jednom domě a nebo jednom bytě.
Někdy tomu napomáhají pro zvuk vhodné rozměry místností, akustické mosty kolem oken, zateplení polystyrénem a podobné stavební věci a materiály.
Pokud je to jenom ve vašem bytě, musí být někde zdroj na zdi a nebo něco co duní do podloží domu a nebo střechy a nese se to k vám. Sousedi to mohou slyšet také, ale nevěnují tomu pozornost. Ovšem pro citlivějšího člověka je to peklo. Hygieny řeší stále více těchto případů, ale nemají na to žádné možnosti, protože hlukové normy jsou daleko vyšší, aby hygiena něco dělala. Nízkofrekvenční šum neřeší. Normy na to mají myslím zatím pouze v Dánsku nebo Švédsku už přesně nevím, ale jedna z těchto zemí to má.
Jak jsem psal řeší to stále více lidí, někteří prchají ze svých domů. Ale zřejmě to ještě bude trvat, než se v našem státě s něčím přijde co to bude řešit nebo se tím zaobírat. Tento šum je prostě bordel civilizace, která je stále hlučnější..a tento nízkofrekvenční hluk se jednou stane obrovským problémem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny