Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Powerbanka - nabija sa a zaroven aj nabija

To bych taky potřeboval a přijímám tipy. Naposledy jsem koupil tuto: https://www.mironet.cz/realpower-pb5500-fashion-cerna-powerbanka-5500-mah-usb-5v-2a+dp491015/ a i když to výrobce výslovně v návodu zakazuje, zdá se, že to tak funguje. Ale když jsem se na to spolehnul, tak to nějak zlobilo, neměl jsem ale čas to pořádně vyzkoušet (později jsem odhalil nalomený drát ke své kontrukci, takže je možné, že k přerušení napájení došlo při manipulaci při připojování nabíječky nebo tak, ale je klidně možné, že ta powerbanka tak prostě nefunguje vždy).

Standardně powerbanky tímto způsobem nefungují. Fungovala tak třeba moje úplně první powerbanka https://www.czc.cz/axagon-mini-mobile-2200mah/146953/produkt ale všech asi 8 exemplářů, co jsem měl postupně odešlo a marně hledám náhradu, tato se už několik let neprodává. Žádná další tak nefungovala, buď při připojení napájení výstup vypnula nebo napájení ignorovala, dokud se výstup neodpojí. Vymýšlel jsem i takové věci jako sloučit dvě powerbanky do jedné, že by elektronika jedné nabíjela a elektronika druhé vybíjela. Když jsem namátkou jednu powerbanku zkoušel nabíjet externě (připojením nabíječky přímo na baterku), tak nepřibývala procenta, asi je ta elektronika počítá z toho, co do ní dává, tak je otázkou, nakolik by si taková inteligentní elektronika s tím poradila. Neměl jsem ale dosud čas dělat s tím další experimenty, podle mě nějaká hloupější powerbanka by to zkousnout měla.

Dá se koupit přímo UPS modul, ale je to šíleně drahé. Tak že čtveřice baterií po 300 korunách je zanedbatelná položka (nemohu ten modul najít, ale nějakých 1800 korun tehdy stál).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny