Předmět Autor Datum
Ona se jich vetsina dela v Cine. Jen si nesmis vybirat to nejlevnejsi.
Jan Fiala 29.08.2022 10:34
Jan Fiala
3 měsice a začnou blikat. A furt trochu sviti, což asi děla ten canbus. https://www.aliexpress.com/i…
BigSandy 29.08.2022 11:20
BigSandy
To je nějaká technologická nedokonalost při výrobě COB (Chip On the Board), dělaji to i ledžárovky n…
ml1 29.08.2022 12:50
ml1
Vím že ten canbus nemá nic společneho s blikaním, ale za to slabe svicení asi muže. Dost často v aut… nový
BigSandy 29.08.2022 13:14
BigSandy
Dost často v autě spím Ty seš bezdomovec? Hmm blbé]:( nový
jezekhifi 30.08.2022 07:02
jezekhifi
V každem stadě se par volu najde :-D poslední
BigSandy 30.08.2022 08:42
BigSandy

To je nějaká technologická nedokonalost při výrobě COB (Chip On the Board), dělaji to i ledžárovky na 230 V (zejména, ale nejen tzv. fillament). Dokud svítí, dávají pěkné světlo, ale jak se začne projevovat špatný kontakt (podrobnější popis přesahuje moje vědomosti), tak začnou blikat, nejdřív nenápadně a pak hodně nápadně. Už jsem zažil i to, že jsem přinesl žárovku z obchodu a hned blikala, naštěstí mi to vyměnili. Neni to problém jen LED, stávalo se to i u jiných čipů. Se sběrnicí CAN to nemá podle mě nic společného, to snad ještě do žárovek v autě nejde, i když bych se tomu moc nedivil.

U lustru jsem to před asi třema lety vyřešil tím, že jsem se vrátil ke rtuťovým úsporkám (jak mě ledky naštvaly výdrží cca 3 měsíce, i klasická žárovka tam držela půl roku), zatím tam stále jsou. To ale neni řešení do auta.

Mimochodem k těm čínským ledkám, měl jsem RGB pásek a občas na něm něco nesvítilo (čím dál častěji), myslel jsem, že je vadný kontakt po cestě. Trvalo dlouho, než jsem se k tomu dokopal, ale pak jsem zjistil, že elektrika jde až do pásku a prochází dokonce skrz (měl jsem podezření na přerušené cestičky (ze začátku vypadávaly některé segmenty), to se nepotvrsilo), ale že ledky na tom pásku jsou skoro všechny mrtvé. Jak na 3 instalovaných metrech, tak na zbylých dvou smotaných v krabici (čili svádět to na špatné (prakticky žádné, bylo to nalepené přímo na dřevě) chlazení nelze, pokud nesvítí ani zbytek, se kterým se nesvítilo). Koupil jsem tedy nový v GME, stál třikrát tolik co ten čínský, tak snad nějakou dobu vydrží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru