Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíjecí modul USB C

Dobry den,

chtel bych se zeptat, jestli by mi nekdo neporadil kde koupit modul pro nabijeni s podporou qc, pd,..At se proste ten modul prizpusobi nabijenemu zarizeni. Potreboval bych vystup na jeden USB C konektor a 100W - 20V5A.
Moc vam dekuji za pripadnou pomoc

Předmět Autor Datum
Hľadáš niečo takéto? https://www.aliexpress.com/item/1005003117435688.html https://www.aliexpress.co… nový
KMX 29.08.2022 08:57
KMX
Děkuji za odkazy. Popravdě, potřebuji nabíječku, co má 6x výstup na USB-C. Jediná co jsem našel je o… nový
neznama 29.08.2022 17:58
neznama
Skús sa proste zmieriť s tým že to nebude lacné. Lenže ono keď si to prepočítaš tak to vlastne až ta… poslední
KMX 01.09.2022 10:51
KMX
Tu napriklad. Ten drahší SW 3518 vie viac protokolov. nový
poihu 30.08.2022 19:03
poihu
Děkuji, na ten jsem už koukal, ale má to jednu "vlastnost", která mě odrazuje od koupi, a tou je: 5.… nový
neznama 30.08.2022 19:16
neznama
A je nejaký dôvod pchať niečo do oboch portov? Ten USB port je na tom module de facto len jeden a je… nový
poihu 30.08.2022 19:50
poihu

Děkuji za odkazy. Popravdě, potřebuji nabíječku, co má 6x výstup na USB-C. Jediná co jsem našel je od firmy uGreen, ale 5K mi přijde jakože docela dost za nabíječku. Proto mě napadlo, že si udělám vlastní nabíječku, jenže nedokážu nikde sehnat modul, ke kterému připojím 24V a on se už postará o to, kolik nabíjenému zařízení bude posílat. Teoreticky, koupit autonabíječky do zapalování, kuchnout je a poskládat to dohromady.

ugreen-nexode-200w-usb-c-desktop-charger

PS: Proč 6 USB-C? 1x monitor, 2x homepod mini, 1x Mac, 1x Surface laptop, a jedna bude slouzit na nabijeni ipadu nebo telefonu

Skús sa proste zmieriť s tým že to nebude lacné. Lenže ono keď si to prepočítaš tak to vlastne až tak drahé nie je. Chceš nabíjačku all-in-one pre 6 zariadení. Koľko stojí samostatná nabíjačka? Daj si to x6 a máš zhruba takúto cenu. Vychádza to nejakých 33€ za nabíjačku pre jedno zariadenie a to je zlá cena? Dnes sa celkovo v cenách zle orientuje. Musíš si tam prirátať infláciu. Ono to nie je tak drahé ako sa ti zdá, to len sa poďakuj centrálnej banke že ti naliala riedidlo do peňaženky.

Děkuji, na ten jsem už koukal, ale má to jednu "vlastnost", která mě odrazuje od koupi, a tou je: 5. When USB port and TYPE_C port are plugged in at the same time, both ports are 5V output! Tzn zapojím notebook do nabíječky a zároveň třeba telefon, nebo sluchátka, tak notebook asi 5ti voltama neudržím dlouho při životě z baterky.

A je nejaký dôvod pchať niečo do oboch portov? Ten USB port je na tom module de facto len jeden a je iba paralelne zdvojený aby tam bolo možné zastričiť buď usb-c alebo klasicky usb konektor podľa momentálnej potreby každého súdruha. Ono to ani neni určené na to aby sa používali oba konektory naraz, takže tá "vlastnosť" je úplne logická a očakávaná, pretože tie konektory sú spojené paralelne a keď sa tam zapoja naraz dve zariadenia, tak nastane komunikačný chaos a teda ani jedno pripojené zariadenie si nebude môcť cez svoj protokol vypýtať napätie ktoré požaduje, a preto sa to automaticky prepne na usb default 5V, inak to proste ani nemôže fungovať. Takže ak potrebuješ 6 výstupov, potrebuješ aj 6 modulov, a ak ti stačia na všetkých napr. len usb-c konektory, tak ten druhý môžeš kludne z toho modulu odspájkovať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru