Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna gumonové elektroměrové desky

Na základě doporučení čezu je potřeba na chalupě nahradit starou gumonovou elektroměrovou desku premix. deskou. Výstroj /3 fáze, jednotarif./ odpovídající připojovacím podmínkám by zůstala beze změny. S tím by snad ze strany provozovatele neměl být problém. Jak by to bylo v případě, že by se pro výhledovou možnost osazení výstroje pro dvoutarif, deska pro tuto možnost před osazením připravila, "vydrátovala" - /vodiče a jistič, vč. přidaného jednopozicového plombovatelného krytu/. Nebude problém s nezapojenými fáz. a N vodiči pod elektroměrem a na desce v nekryté a přístupné části rozvaděče a se dvěma kryty jističů vedle sebe? Vaše zkušenosti s tímto řešením?

Předmět Autor Datum
Doporučení je pouze doporučení, změny se dělají při rekonstrukci instalace a následuje revize. Na vý… nový
leo 04.08.2022 18:08
leo
Jde o to zda je to vedeno jako závada bránící v dalším užívání (je dán nějaký termín k odstranění),… poslední
nerady 04.08.2022 19:08
nerady

Doporučení je pouze doporučení, změny se dělají při rekonstrukci instalace a následuje revize. Na výměnu desky potřebujete odplombování elektroměru, co po vás ČEZ požaduje, nevím, ale divil bych se, kdyby po výměně desky a instalaci nové nechtěli revizi. Když tam dáte univerzální desku s pozicí na HDO, tak případná montáž HDO, jističe HDO a jističů na druhý tarif se snadno dodatečně udělá v rámci rekonstrukce, protože opět budete potřebovat revizi a odplombování elměru a opětné zaplombování po montáři přístrojů technikem Čezu. Těch nezapojených vodičů by tam bylo víc, protože byste musel připravit i napájení HDO, výstupy HDO a zpětné propojení HDO s elektroměrem pro ukazatel tarifu.

Jde o to zda je to vedeno jako závada bránící v dalším užívání (je dán nějaký termín k odstranění), či zda je to opravdu jen doporučení. Pokud jen doporučení tak je dost času si vše rozmyslet. U mého odběru našli tři závady. Dvě jsem nechal odborníkem odstranit a třetí rozporoval jelikož jistič jiné charakteristiky jsem měl v původním povolení schválený.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru