Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tloustka SDK pricky v podkrovi z nezateplene strany

Zdravim Vás,
chtěl bych poprosit o radu. Chtěl bych částečně (vzhledem k umístění vazníků ve výšce cca 120cm jsem limitován prostorem) obydlet podkroví se šikmou střechou, jehož 2 zdi budou sousedit s nezateplenou částí podkroví. Jakou min. tloušťku sdk/izolace příčky zvolit, tak aby nedocházelo k velkým unikům tepla? Plánoval jsem vystavět příčku 2x10cm , případně je možné nalepit polystyren na SDK z vnější strany? V jaké tlouštce? V šikmině a v podhledu plánuji 14cm izolace mezi krokve/16 mezi kleštiny, rošt CD - 14cm izolace, parozábrana, křížem CD - 6 cm izolace, SDK. Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Váš návrh příčky 2x 10cm je proveditelný, zřejmě vás k tomu vede to, že příslušný kovový profil se d… nový
leo 02.08.2022 08:20
leo
Děkuji za reakci. Příčku chci vyplnit na 100%, taže tloušťka izolace by byla 20 cm. Trochu mám obavy… nový
kam2 02.08.2022 08:40
kam2
Nejde jen plácnout nějaký polystyrén. Zevnitř už vůbec ne. Z venku, ale musíš se poradit s odborníke… nový
Rce 03.08.2022 00:31
Rce
2 * CVV 75, v tom izolace piano 2 * 60 mm, v mezeře domo 200 mm ( 220 mm ) ( altrnativně dražší orsi… poslední
radek2 03.08.2022 13:37
radek2

Váš návrh příčky 2x 10cm je proveditelný, zřejmě vás k tomu vede to, že příslušný kovový profil se dělá jen do tl.10cm a izolaci chcete tlustší. SDK je standardně 12,5mm, dvojitý nemá význam (používá se na zvukově izolující příčky nebo do koupelen pod obklady). Izolace se používá čedičová vata, aby šla vložit do profilu, tluštka izolace má být asi 80% šířky profilu. Lepení polystyrenu na SDK z vnitřní strany je nesmysl, rosný bod se vám tím posune do místnosti a může nastat v extrémním chladnu plesnivění SDK.

Děkuji za reakci. Příčku chci vyplnit na 100%, taže tloušťka izolace by byla 20 cm. Trochu mám obavy z dvojité příčky, aby kovovy profil na chladnější straně nevytvářel tepelny most přes profil na vnitřní straně.Předpokládám, že je třeba použít napojovací těsnění mezi příčkami. Bude to stačit nebo mám provést odskok a spojit je pomocí kusu sdk desky jako v případě instalační mezistěny?

Ten polystyren jsem chtěl lepit na VNĚJŠÍ stranu příčky, čili na tu studenou část.Skladba by tedy byla nezateplená část půdy, (10cm či více0 polystyren, SDK, minerál izolace, parozabrana, SDK. Myslíte, že to je blbost?

Nejde jen plácnout nějaký polystyrén. Zevnitř už vůbec ne. Z venku, ale musíš se poradit s odborníkem, který posoudí všechno kolem. Protože by se mohl dostat rosný bod dovnitř sádroše a to je zle. Jestli je to vedle teplotně stejně jak venku, tak aspoň 30 cm polyš. Ale stejně bych tam raději nacpal rohože z čedičové vaty, také alespoň 30 cm a tepelné součinnosti labda aspoň 0,035.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru