Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cena za renovaci koupelny, WC a předsíně

Tady je na obrazku muj panelakovy byt, jak bude vypadat (je to planek z jineho vlakna, kde resim elektrinu):

https://kutilska.poradna.net/files/95352-el-vedeni-v-byte-2-jpg

Vedle jističe jsou vstupni dvere do predsine, ve ktere jsou vlevo dvere na WC a vpravo dvere do koupelny. To je stav jak ho chci. Momentalne je to tak, ze WC je umistene stejne, ale vedle nej nasleduje mala koupelna a vedle ni komora. WC a koupelna je umakart.

Chci, si nechat vybourat umakart, predelat to podle obrazku, do koupelny dat sprchovy kout, dlazbu, obklady a navic chci nechat vystukovat predsin a polozit tam dlazbu. Proste kompletni renovace koupelny a WC a k tomu nechat udelat nove i predsin a to vcetne elektriky.

Ziskal jsem kontakt na firmu s hodne dobryma referencema, vysvetlil situaci a nechal si udelat cenovou nabidku. Vysledna castka je 460.000 Kc. Prijde vam to vzhledem k soucasnym cenam ok? Me to prijde hrozne moc penez, ale sam to nezvladnu a ted nevim, jestli hledat dal nebo na to te firme kyvnout, protoze jinde bych moc jinou cenu neziskal?

Kolik byste videli adekvatni cenu vy, pokud s rekonstrukcema mate zkusenosti? Je to ok?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přináším požadovanou informaci. Za kompletní rekonstrukci ve standardu, 3+1 v panelu, 85 m2 jsem pře…
ST 25.06.2022 20:02
ST
Mně se zdálo, že po mně chtěli milion. Proto s tím tak spěchám, potřebuju už se těch hororových snů… nový
RedMaX 25.06.2022 20:09
RedMaX
Omluvám se za hloupý vtip, ale musel jsem to tak napsat. Chápu to a soucítím. Dobré je příliš netla… nový
ST 25.06.2022 20:51
ST
Jak jsem už jinde psal, panelák je naporosto jedinečné bydlení realizované v několika kusech, když t… nový
ml1 27.06.2022 14:14
ml1
až se budeš řídit dobrými radami a hledat reference "kdo dělal pro stát, školy atd.", tak to jsou 1)… poslední
lední brtník 28.06.2022 09:38
lední brtník
Zkus to rozdělit. Poptávej cenu práce bez materiálu a cenu za materiál. Jinak pokud jsem si nechával… nový
nerady 28.06.2022 09:07
nerady

Přináším požadovanou informaci. Za kompletní rekonstrukci ve standardu, 3+1 v panelu, 85 m2 jsem před třemi měsíci dal cca 97000 Kč. No a pak jsem se probudil... zdálo se mi to...

Smysl má obeslat co nejvíce firem e-mailovou poptávkou. Znich snad alespoň malý zlomek odpoví.
Těm portálům bych se případně později nevyhýbal. Ještě bych se podíval, kdo dělal pro stát, školy atd. Tam lze smlouvy veřejně dohledat.

Omluvám se za hloupý vtip, ale musel jsem to tak napsat.

Chápu to a soucítím. Dobré je příliš netlačit na pilu, člověk se příliš vysiluje a někteří i emoční. Ono je opravdu nejméně vysilující firmy obeslat mailem + kontaktovat telefonicky. Časově marné mi přijde někam chodit.

Jak jsem už jinde psal, panelák je naporosto jedinečné bydlení realizované v několika kusech, když to ironicky parafrázuju a firma určitě nebude vědět o co jde a nedá nabídku od stolu. Já opravdu mám takový pocit, že si ze mě střílejí, když potřebuju něco v paneláku nahradit, ať je to záchodová mísa, okenní klička nebo dveřní zámek, vše je unikátní (nejsou toho po republice statisíce kusů).
Podle mě by rozumná firma měla umět nastřelit nějakou cenu s tím, že ji upřesní až to uvidí, tak bych si to představoval (je otázka v dnešní době nestabilních cen, jakou taková nabídka bude mít platnost). Taky by na to šlo jít od druhého konce, přes zkušenosti těch, kteří něco takového absolvovali (ovšem nezapomenout, že ceny rostou). Rekonstrukce tohoto typu jsou totiž naprosto běžné, dělá je skoro každý kdo se stěhuje do paneláku, i k nám, a to máme zděná jádra (máme panelák z doby, kdy snad zrovna umakart nebyl, tak se to tehdy udělalo z cihel; jaké štěstí).

Zkus to rozdělit. Poptávej cenu práce bez materiálu a cenu za materiál. Jinak pokud jsem si nechával něco podobného dělat tak jsem se dohodl s řemeslníkem a nakoupil materiál za své a poptával pouze cenu práce. Je pravda, že např. obkladač mi rovnou řekl: obklady a dlažbu ti udělám jen pokud výrobcem bude např. Rako. Jelikož mám nějaké zkušenosti tak jsem jeho požadavku vyhověl. Před léty se mi totiž stalo, při pokládce dlažby v kapličce, že při řezání dlažby, každá druhá praskla někde jinde a tak spotřeba dlažby byla dvojnásobná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru