Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ohlášení stavby - zděné jádro

Zdar,

chci se zeptat, budu v bytě měnit umakart za zděné jádro. Z firmy, která to bude nejspíš dělat říkali, ať si to ohlásím na stavebním úřadě sám, plánek mi dodají. Jsem myslel, že budu potřebovat stavební povolení, ale prý ne.
To jsem zkoumal na webu a skutečně podle tohoto je to ohlášení:

https://rekonstrukce-byty-interiery.cz/stavebni-povoleni/

Nezasahuju do nosných příček, ale zvětšuju koupelnu na úkor komory.

Jenže nějak na webu nemůžu najít, co všechno to ohlášení stavby, v mém případě zbourání umakartu a vyzdění koupelny a záchodu, znamená, co k tomu potřebuju. Stačí vyplnit na stavebním úřadě nějaký formulář nebo případně online ho stáhnout?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
I z článku, který máte v odkazu, je zřejmé, že pokud budete měnit situaci jádra, tak by, aby bylo vš… nový
George63 10.06.2022 09:25
George63
Koukal jsem na web mestske casti a pisou tam, ze se to podava na formular ohlaseni zameru, ktery se… nový
RedMaX 10.06.2022 10:54
RedMaX
Snad to trochu pomůže... https://www.novinky.cz/bydleni/jak-na-to/clanek/rekonstrukce-bytu-kdy-co-a-… nový
ST 10.06.2022 11:33
ST
Ok, díky za rozumnou odpověď. Takhle to udělám. Jakmile budu mít od firmy dokumentaci, pošlu ji na s… nový
RedMaX 10.06.2022 21:47
RedMaX
Je tam jasně napsané, že nic neohlašuleš! Hned v tvém odkazu, tak nevím proč to řešíš? poslední
jezekhifi 18.06.2022 20:04
jezekhifi

I z článku, který máte v odkazu, je zřejmé, že pokud budete měnit situaci jádra, tak by, aby bylo vše "pintlich" to ohlášení mělo být.
Většina SÚ mají své formuláře. Ale zřejmě vychází z nějakého "mustru". Zde máte třeba klasický formulář k ohlášení stavby, který si můžete stáhnout a vyplnit, případně podat i elektronicky.
Jinak je opravdu nejlepší se informovat na příslušném SÚ.

https://www.formulare-ke-stazeni.cz/formular-ohlaseni-stavby.html

Koukal jsem na web mestske casti a pisou tam, ze se to podava na formular ohlaseni zameru, ktery se stahne z webu MMR.

V tom formulari je spousta priloh, vetsina je na jine zamery. Otazka teda jeste je, vyplnim formular - nacionale, kdo to bude delat, kdy, kde to je, o co se jedna. Tam nevidim problem, nicmene musi k tomu byt jeste neco v tomto pripade, kdy ta stavba koupelny je v mym byte a nikoho to v podstate nezajima. Musi tam byt treba souhlas SVJ v tom dome nebo nejaky planek stavby? Pripadne neco jineho, co by v tomto pripade pripadalo v uvahu?

Snad to trochu pomůže... https://www.novinky.cz/bydleni/jak-na-to/clanek/rekonstrukce-bytu-kdy-co-a-komu-ohlasit-40352537

Vodítkem může být prováděný rozsah. Asi bych napsal e-mailový dotaz na stavební odbor, že je žádám o sdělení potřebných informací, které bych měl ve smyslu součinnosti vůči nim vědět, a s cílem ohlášení záměru rekonstrukce koupelny/WC. Pokud z toho vyplyne, že mám vůči nim povinnost, tak jim poskytnu orientační projektovou dokumentaci. Jde mimo jiné o vodu. Stát se může cokoli, takže raději ohlásit zbytečně, než být později ve špatné pozici. Tady zdánlivě zbytečným oznámením člověk niz nezkazí. Jen ztratí čas.

Určitě bych stavebnímu odboru sdělil, že nebude zasahováno do nosných konstrukcí. K tomu připojit plánek bytu s vyznačením nosných konstrukcí. To je uklidní a vyřízení bude formální. Takto bych to udělal pro klid v mé duši.

Ok, díky za rozumnou odpověď. Takhle to udělám. Jakmile budu mít od firmy dokumentaci, pošlu ji na stavební úřad s tím, že si nejsem jist, jestli to vyžaduje ohlášení, popíšu o co ve stavbě jde a ať mi sami řeknou, jestli ode mě něco potřebují. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru