Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kamenivo + textilie jako podklad.

Dobrý den,
před třemi roky jsem dělal na zahradě kolem chodníků kuli sekání trávy ohrazení z těch bílých kamenů a pod to jsem použil netkanou textilie mulčovací. Už asi po roce mě tam začala prorůstat tráva normálně v ploše.

Teď chci dělat větší plochu kolem pergoly.Mohl by mě někdo poradit co tam použít jako podklad abych se vyhnul těmto problémům pro příště vyhnul?

Existuje nějaký dobrý přípravek kterým bych trávu v hotové části nějak zlikvidoval? Zkoušel jsem to vytrhat ale ty kořínky jsou v té folii tak zarostlé že mě to jde ven i z folií.

Předmět Autor Datum
Pokud se jedná jen o nežádoucí plevel, tak Roundup. Doporučuji ale aplikovat opatrně za bezvětrného… nový
Lukas1982 02.06.2022 20:19
Lukas1982
Podívej se asi o 15 řádků níže na úvodní stránce kutilské poradny "plevel ....". Je to tam rozepsáno… nový
nerady 02.06.2022 21:30
nerady
Děkuji za rady. A co se toho pokladu týče? Ty folie jsou nějak rozdělený nebo tak něco ? nový
Pc diletant 03.06.2022 20:06
Pc diletant
Pokud seženeš staré lino někde ve sběráku tak by to mělo splnit svůj účel. Guma z pasových dopravník… nový
nerady 03.06.2022 21:50
nerady
Ano. Potřenuju obsypat místa kde se blbě seká a kolem zahradního jezirka aby mě tam při sekaní nelít… nový
Pc diletant 04.06.2022 04:09
Pc diletant
Dobrý den,mám takto na více místech zasypáno kamínky nějakých 200 m2,zabránit růstu rostlin z náletu… poslední
Lubomír 04.06.2022 12:30
Lubomír

Pokud se jedná jen o nežádoucí plevel, tak Roundup. Doporučuji ale aplikovat opatrně za bezvětrného a jasného počasí bez hrozby deště, jinak hrozí zasažení dalších rostlin. Pokud se chceš zbavit plevele třeba na zahradě v trávě, je výborný Bofix, který zničí plevel, ale trávě neublíží, takže můžeš postříkat bez obav celou zelenou plochu.

Dobrý den,mám takto na více místech zasypáno kamínky nějakých 200 m2,zabránit růstu rostlin z náletu nelze,prostě jak vidím něco co tam nepatří,hned to opatrně vytáhnu i s kořínkem.Nejhorší je to na skalkách,které jsou plné okrasných rostlin,člověk plevel přehlédne.Kdysi jsem měl jutu na střechy,dal jsem jí do země pod dlaždice,kousek se nedostalo,tak kus starého lina.Ale tam nejsou kamínky,jen vrácena hlína,plevel později zlikvidován postřikem,nějaký čas klid,stejně tam plevel roste,přilétne to z okolních zahrad.Není to tou plachtou,ale hlavně okolím co tam je,sousedi mají zahradu hotovou botanickou s pleveli všeho druhu,tak mám o výsev nových vzácných rostlin postaráno.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru