Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komín k zahradní chatce

Zdravím,

řeším komín ke krbovým kamnům zahradní chatky (topení párkrát do roka)

Parametry krbových kamen:
Výkon: 5kW
Průměr kouřovodu: 120 mm
Požad. tah komínu: 12Pa

Řešením bude fasádní komín, nerezový... zděný mi přijde příliš pracný.

Potřeboval bych doporučit správný minimální průměr komínu, jeho výšku, odskok od nejkrajnější části stavby (přesahu střechy) + protipožárně bezpečnou průchodku stěnou stavby. Komín bych chtěl spíš podepřít betonovou patkou než konzolou (+ zachovat možnost čištění a údržby spalinové cesty), jelikož prostup kouřovodu od krbových kamen je cca 30 cm vedle od vertikálního nosného KVH trámu (v totmo místě jsou akorát palubky + tepelná izolace)... tzn. aby hlavní váha komínu se opírala o zem. I další ukotvení komínu směrem vzhůru by šlo podélně od tohoto nosného trámu (bylo by asi nutné použít ukotvení komínu mírně do boku od tohoto nosného trámu - použít typizované ukotvení + toto ukotvit na plochou pásovou ocel přišroubovanou do stavby - atyp. prvky bych si vyřešil svépomocí, případně pokud by byla jiná vhodnější možnost využil bych ji).

Přesná situace viz výkres v příloze.

Resp. výpočet komínu jsem již provedl a vyšel mi komín průměr komínu D145.. de facto 150 mm + výška komínu 3,5 m, ale zajímal by mě ještě pohled někoho odtud... pokud někdo něco podobného již řešil.

Psal jsem i do jednoho e-shopu kde mají podobný typ komínu + vše potřebné pro můj případ. viz odkaz:
https://www.komin-levne.cz/fotky32381/ET-montazni-navod-nerez-izolovany.pdf
str. 3 obrázek vlevo

Ale cena vychází na nějakých 35 tis, což mi přijde hodně na to, že v chatce párkrát do roku zatopím :) Zajímalo by mě i nějaké jiné levnější řešení. Ale pokud by nebyla jiná možnost, co se dá dělat.

Zajímali by mě prosím Vaše názory. Předem moc děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny