Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nadobi z mycky zapacha, pokud větrám

Dobrý den, už to s manželem řešíme asi 2 roky, nádobí, které se umyje v myčce a zároveň se vyvěrá tak okamžitě začne pachnout, hrnečky, talíře vše z keramiky, plast ne, ani příbor . Dlouho trvalo než sme zjistili že je to při kontaktu se vzduchem. Už sme zoufalý, je to fakt smrad jak žumpa. Přitom první rok jsem stim neměli vubec problém. Jinak už sme vyzkoušeli snad všechno,myčka udržovaná, neustále čistá. Prosím nemáte někdo radu? Manžel cistil už i komplet sifon. Kdytz, nádobí smrdí naleju do myčky ocet zavřu a to pomůže, ale musím zavřít okno jinak bych nádobí nemohla uklidit okamžitě by to zase zaclo smrdet. Hrnek když smrdí a omeju ho vodou s jarem tak je to ok, ale to není řešení. Prosím máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji

Předmět Autor Datum
Větrání je otevřené okno, nebo otevřená myčka?
Kyncl 22.04.2022 07:40
Kyncl
Větrání je otevřené okno, kdzy dopere myčka otevírám myčku a nechám vychladnout, když je u toho otev…
KatysaHonzis 22.04.2022 07:51
KatysaHonzis
Řešíte to dva roky. Jak na dotaz odpověděl výrobce myčky tajného typového značení? Je možné, že se…
ST 22.04.2022 07:57
ST
...hrnečky, talíře vše z keramiky, plast ne, ani příbor... Ten smrad je spíš chemický nebo jako kdy…
Yarda 22.04.2022 08:14
Yarda
Skús zmiešať leštidlo v pomere 1:1 s octom.
ok 22.04.2022 11:05
ok
Zdravím, dejte pozor na to, jak jE myčka zapojena na odpad - máte li její odpad ponořený v sifónu od…
Rusofil 24.04.2022 15:12
Rusofil
Při otevřeném okně ti vzniká průvan který táhne do myčky smrad z odpadu. Musíš to napojit k odpadu p…
martas38 24.04.2022 18:45
martas38
Zajímavé je, že paní tvrdí, že ten smrad je cítit jen když se meje keramika. :-(
Yarda 25.04.2022 17:44
Yarda
Těžko říct. Occamova břitva mi říká, že ta keramika je porézní a ten smrad se v tom drží. Ale pokud…
martas38 25.04.2022 23:17
martas38
Zdravím. Už jsem to tu řešil před několika lety. Přes zimu, kdy se doma moc nevětrá, tak nádobí nes…
Matyas xl 26.04.2022 19:23
Matyas xl
Otestovali jsme za těch cca 15 let co máme myčky na nádobí spoustu různých tablet. Ať už značkové ja… poslední
martas38 29.04.2022 18:48
martas38

...hrnečky, talíře vše z keramiky, plast ne, ani příbor...

Ten smrad je spíš chemický nebo jako když se něco kazí?
Jaká je to keramika? Smrdí i porcelánové nádobí?
Napadá mne, když dávám do myčky zašpiněné nádobí co by byl problém umejt ho ručně a vytahuji ho čisté, že ty mycí prostředky (jaké používáte, zkusili jste jiné značky?) musí být hodně agresívní. Nenaleptá to nějak povrch té keramiky.
Pokud jste s tím první rok neměli problém, možná pak výrobce změnil složení mycích prostředků.
Je povoleno, že se ta keramika může mejt v myčce?
Napadá mne, poprosit nějakého známého, aby vaši keramiku zkusil umejt v jeho myčce, jestli ta keramika bude taky smrdět.

Zdravím, dejte pozor na to, jak jE myčka zapojena na odpad - máte li její odpad ponořený v sifónu od kuchyňského dřezu, tak se dostává několik dcl pomyjí zpět do myčky a pak to smrdí. Odpad myčky nikdy nesmí být na principu spojených nádob napojen k sifonu dřezu, vždy buď samostatný sifon pouze pro myčku, nebo ano, do sifónu dřezu, ale vždy a zásadně nad maximální hladinou v tom sifónu...

Zdravím.

Už jsem to tu řešil před několika lety. Přes zimu, kdy se doma moc nevětrá, tak nádobí nesmrdí a na jaře, když se začne větrat, tak to začne - šílenej puch. Tenkrát v zimě jsem si udělal pokus - čerstvě umyté nádobí bylo OK , ale když jsem dal na zkoušku talíř na půl minuty ven, tak smrděl hrozně. Vyzkoušeli jsme několik mycích prostředků do myčky, ale bez zjevného zlepšení. Není to žádným sifonem, žádnou špínou v myčce ani žádnou pachovou uzávěrou. Je to nějaký zbytkáč z tablet nebo jiného umývacího prostředku, zřejmě v kombinaci s nějakou složkou, která je ve vzduchu, protože tyto problémy každý nemá. Dělalo to totiž i od prvního mytí po koupi úplně nové myčky. Řešíme to tak, že po částečném vychladnutí nádobí (kvůli skleničkám) ho ještě necháme v myčce cca na 5 minut opláchnout čistou vodou a potom už nesmrdí. Je to blbé v tom, že nádobí potom delší dobu usychá, ale je to menší problém, než ten příšerný zápach.

Otestovali jsme za těch cca 15 let co máme myčky na nádobí spoustu různých tablet. Ať už značkové jako Jar, Finish, Somat, tak různé "paznačky" typu DM, Tesco, Lidl a podobně a nikdy nic nesmrdělo. Pouze ty eko bio nemyly úplně nejlíp a můžu říct, že nejlepší zkušenost s tabletami DM i těmi nejlevnějšími krom těch Bio. První myčka byla nic moc Whirlpool, byť velice drahá, druhá je Bosch (nejnižší řada) a naprosto bez chyby už asi deset let. Pravda používáme vždy i leštidlo, opět na značce nesejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru