Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakým UV odolným nateriálem nahradit Durofol?

Nacházím se ve fázi testování s přístupem "co dům dal". Potřebuji nízkonákladové řešení. Technické práce výhradně svépomocí, tedy bez budoucí nutnosti to někomu zadávat.

Jakým UV odolným nateriálem nahradit Durofol?
Cena Durofolu zlodějsky stoupla na dvojnásobek. Používal jsem ho pro testovací účely. Můžete mi prosím poradit nějakou náhradu? Materiál nemusí být průhledný ani průsvitný, na barvě nezáleží, vhodné jsou světlé odstíny barev, není to však nutné. Materiál potřebuji stříhat na stolních pákových nůžkách (plech i PVC), nebo ostrým lámacím nožem (pokud to bude UV odolný plast).
Tloušťka materiálu cca 0,5 mm (mám raději vyzkoušet i trochu silnější až do tl. 1 mm? tenký plech se bude na pákových nůžkách kroutit? vyrovnání zkrouceného plechu je zbytečná a nežádoucí operace navíc).
Pravděpodobně budu muset vrtat díry. Pak proti díře z kraje hrany na pákových nůžkách vystřihnutí drážky v šíři tloušťky materiálu. Nejraději bych nerez nebo hliníkový plech, ale brání mi v tom vysoké ceny materiálů. Do začátku mi bude stačit materiál v malém rozsahu, pro testovací účely. Rád znovu použuju něco, co již jinde dosloužilo a je určeno k likvidaci.

Omlouvám se, pokud zadání působí zmatečně. Případné informace doplním a dotazy zodpovím.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
U plechů stoupla cena také. Nepíšeš jak velké stříháš kusy a jaké máš nůžky. Pokud by jsi stříhal ně… poslední
nerady 10.04.2022 22:24
nerady

U plechů stoupla cena také. Nepíšeš jak velké stříháš kusy a jaké máš nůžky. Pokud by jsi stříhal nějaké menší kousky tak se snad dohodnout s nějakým klempířem a zkusit zpracovat odpad. Okolo plechu je také možné navštívit místní kovošrot.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru