Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terasa - co umístit mezi prkna a plech proti vlhkosti?

Plech v podobe finálnej podlahy určenej k odpočinku, pochôdzke na terase, nie je vhodné riešenie. Plech je vhodný ako krytina na strechu po ktorej sa celoročne nelabzuje, nechodí, nedúpa, pritom musí byť zabezpečené eliminovanie tepelného mosta, eliminovanie kondenzu, vloženie parozábrany, odvetranie prieduchmi vodných pár zo spodku každej takejto krytiny vyrobenej z "bľachu" - ako hutoria naši východniari cecajúc pivo Šariš z bľašanky (plechovky).

Minimálne by to chcelo medzi spodný rošt vložiť nobasil, na rošt a na nobasil parozábranu, tvrdený polystyrén hrubý aspoň 5cm, následne na polystyrén dosky o hrúbke min. 30mm, znovu parozábranu a na záver položiť, ukotviť do dosiek plechy.

Plech má nevýhodu, že každé jedno jeho ukotvenie, skrutky, klince, skoby z metalu tvoria tepelný most na ktorom sa kondenzuje vlhkosť, táto vlhkosť sa naťahuje z ovzdušia priamo do spodných dosiek, hranolov a tie začnú časom v mieste skrutiek odhnívať.

Jedine podkladové dosky, hranoly fest, koncentrovaným, neriedeným fungicídom namoriť, aby ochrana proti plesniam, hubám, drevomorkám vydržala aspoň desať rokov.

Nuž ale ak sem nedáš foto, čiastočne odkrytú terasu pod zhnitým plechom, nedá sa poradiť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny