Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Uspora užitkové vody v rodinném domku/s vlastní studnou,dešťová voda/!?!

Pokud máš dobrou vodu ve studni, proč to řešíš složitě, když máš studnu i čerpadlo. Přejdi na spotřebu celého domu ze studny (proveď alternativní připojení do domovního systému, se zpětnými klapkami a ventily, aby jsi "nenapájel" vodovodní síť). Vždy pouze na určitou dobu se připoj na dodávku ze sítě (určitý menší odběr kvůli dodavateli vody). Takto už to provozuji dlouhá léta. Nikdy zatím s našimi "vodaři" problém, při odečtech a výměně vodoměru, neměl. I když čerpadlo a propojení viděli (naši "vodaři" jsou pouze správci sítí, takže jim o odběr asi nejde - u nás vodu platíme Francouzům). ;-)
Pokud by jsi chtěl "mermo mocí" použít tu "mezinádrž" a vodu přečerpávat přes tu nádrž, tak pak opět napájet přívody pro WC, pračku a další, pomocí druhé malé vodárny, která by čerpala vodu z té nádrže. V té pak zajistit blokování vodárny v případě vyčerpání a třeba zase automatické dočerpávání z té studny. Toto je pak možné umístit kdekoliv i mimo půdu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny