Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kterou kvalitní značku kuchyňského robota vybrat?

Tefal je v čr nástupce Moulinexu. Takže napíšu zkušenost s ním. Robot nebyl tak špatný, jen vyžadoval občasnou výměnu těsnění, které stálo 90, + poštovné. Poměrně rychle se nedala koupit žádná plastová náhrada typu - unašeč struhadel, unašeč míchadla.
V tomhle se zdá lepší Bosch, který na tu levnou řadu má stále dostupné díly, sice dost drahé, ale jsou. Bohužel se obávám, že ta řada 4 bude kvůli tomu končit a bude něco jiného. I vyšší řady jsou tu docela rozšířené a není to vůbec špatné. Střižné pojistky na masomlýnek mají na Aliexpresu.
ETA je přeznačená Čína, první Gratus se dal v ALDI koupit za půlku. Dodávky náhradních dílů jsou také v duchu krátce a ne moc, takže to pověstné kovové ozubené kolo je z bláta a když praskne, tak se nedá sehnat.
Teď přibývají modely a dát 10 tis. za věc, která bude opravitelná jen dva roky mi přijde přehnané.
Osobní zkušenost v kuchyni - třená těsta ruční šlehač, kynutá pekárna. Na 95% strouhám na struhadle, robot jen na zavařování a většíí akce. Mlýnek na maso ano, párkrát do roka, stačil by nám jednoúčelový, něco jako Tefal HV4, mám ještě od Moulinexu verzi s nerez struhadly, dnes je k tomu pasírovač na rajčata. Mixér - většinou kuchařky používají tyčový, i u nás nádobu mixéru k robotu vytáhneme velmi zřídka, spíš na ledový nápoj.
Výroba strouhanky - opravdu suchou housku jde jednoduše rozklepnout v pytlíku a prohnat na sucho mlýnkem na maso, čerstvou nakrájet na kostky a rozsekat v drtiči. Na struhadla lidi moc tlačí a likvidují buď pojistné kousky, nebo celý robot.
Mám robotů několik, protože mám sbírkové opravdu staré poválečné, měl jsem ETA 010-022, a taky jsem něco třeba koupil na aukru a zase poslal dál.
Tím chci říct, že to může být velmi rozměrná věc, kterou po pár letech budete likvidovat, protože se nepoužívá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny