Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka AMICA MV 425 BW - neohřívá vodu

Dobrý den,
rád bych se zeptal na radu. Od r.2017 máme myčku Amica. Teď nedávno přestala jít. Zapnu, napustí dovnitř vodu, ale nespustí se. Volba programu jen bliká. V manuálu, pokud odejde tepelné "čerpadlo", tak že mají blikat rychle 90' a rychlé mytí, ale nic takového. Pouze bliká volba programu, že se spouští. Klidně i 20 minut, po té době se voda odpustí a napustí se nová. Tož to pauznu, otevřu dvířka po 5ti minutách a voda studená.
Tak sem to vytáhl z pod linky, odlomil si odpad, zjistil, že mám na hovno armatury od baterie, roz***al si celou kuchyň, všechno vyměnil a pak teda až večer rozdělal tu myčku.
Čumím na to jak na svatý obrázek, ale nic blbého tam nevidím. Nevím kde může být problém, kam se podívat, co a jak otestovat.
Můžete mi prosím poradit?

Děkuji

Předmět Autor Datum
Rozeber dveře, a hledej vadné relátko a spol.
jezekhifi 20.03.2022 05:34
jezekhifi
Ahoj, díky za odpověď. Rozebral sem ty dveře, krom dvou desek tam nic jiného nebylo. Až na mechanism…
Bailik 20.03.2022 11:53
Bailik
Ještě tohle jsem nafotil, zespod myčky. Nevytahoval jsem to a nedíval se na stav z druhé strany, nev…
Bailik 20.03.2022 12:03
Bailik
Ahoj, nejprve odpoje fastóny přeměř těleso - zda je dobré, mělo by mít cca ke 30 ohm. Pokud je v poh…
Rusofil 20.03.2022 14:29
Rusofil
Děkuji moc za rady. Zítra si jdu půjčit multimetr a poměřím. Kdybych si sám nevěděl rady, tak zkusím…
Bailik 20.03.2022 16:31
Bailik
No chce to multimetr a hledat vadnou součástku. Pokud ho nemáš, tak jedině servis. A tím pádem plati…
jezekhifi 20.03.2022 15:49
jezekhifi
Děkuji moc za rady. Zítra si jdu půjčit multimetr a poměřím. Kdybych si sám nevěděl rady, tak zkusím… poslední
Bailik 20.03.2022 16:32
Bailik

Ahoj, díky za odpověď. Rozebral sem ty dveře, krom dvou desek tam nic jiného nebylo. Až na mechanismus pro tabletu a leštidlo. Ale to netuším, jestli s tím má něco společné s tím problémem.
Celé (snad co je potřeba) sem nafotil.

Ahoj, posílám ti soubory přes Ulož.to https://uloz.to/tamhle/PRXzJKnFtgiQ/name/Nahrano-20-3-2022-v-11-50-13#!ZGOxZmR2Zmx3Z2R5AQVlZzDlATIzAyScM3DhJaWKrwMmLwIzMN==

Tak, jestli na tom něco uvidíte. Pro mě to je docela zmatené :(.

Jo a jinak jsem z Opavy, kdyby tady někdo byl z blízka schopen pomoct. Kafe samozřejmostí :).

Ahoj, nejprve odpoje fastóny přeměř těleso - zda je dobré, mělo by mít cca ke 30 ohm. Pokud je v pohodě, odpoj hadičku od hladinového spínače (presostatu) - je to ta průhledná vedoucí do kolečka s kablíky a štelováky (máš ji na první várce fotek). Profoukni ji - směrem do jímky, do presostatu samotného neduj! Kolik je v myčce vody? napouští dost - o to se stará vodoměr v labyrintu, ten také prověř, zda se točí a zda dává kontakt na miniplošňáčku impulsy. Co tlakový spínač na tělese čerpadla? Není ucpaný? Funguje? Když tohle nezabere zjisti, zda funguje čerpadlo, není li zablokováno nějakým bordelem, kouskem kosti, peckou, apod. Motor je předpokládám na 50Hz, bez měniče, tak zkus i kondenzátor, zda není vadný. V neposlední řadě prověř všechny dráty mezi dveřní el. jednotkou a hlavní el. jednotkou (tu máš na druhé várce fotek), rády se lámají dole pod rantlem dveří myčky.. Fungují korektně mikrotlačítka na dveřích?.. No zatím tak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru