Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna plynového kotle za elektrický

A elektřinu si vyrábět "třením ebonitové tyče liščím ocasem". A při tom se taky ohřeješ. Případně "třením πče vlastním vo.". A taky se zahřeješ.:-D
V současnosti, co se týká topení, je tom nejlíp, kdo má někde kousek vzrostlého lesa a hlavně se nebojí práce. Zahřeje se dokonce i 2 x, jednou při zpracování a "naskladňování" dřeva a po druhé už při vytápění. :-D
Není odkázaný na Ruský plyn, z EU burzy a Německa draze nakupovanou naši elektřinu, ani na uhlí, které budou asi vozit nakonec z té Austrálie.
Osobně tuto možnost rovněž naštěstí máme. Zeťák, který kousek lesa vlastní a má i možnost vlastní dopravy, je navozí, nařeže a naštípe (tedy většinou :-/), já už pak většinou zase topím. A topení pak, pokud tedy pominu tu práci, je v podstatě "zadara" a bez problémů.
Teď nás akorát nasr.li s tou buzerací s kotly. Máme Viadrus, starý cca 20 let a jelikož je to litina, vydržel by určitě dalších 50.
Ale zhovadilost úředníků, většinou panelákových, kteří o topení nemají "ánung" a různých finančně zainteresovaných "lobistů", kteří mají všichni z výměny kotlů dobré "příjmy", prosadili jejich výměnu.
Přitom i když bude kotel jakékoliv "třídy", tak pokud v něm někdo topit neumí, nebo bude topit čímkoliv, nezajistí žádné zlepšení ekologie.
A zejména pokud se topí dřevem, tak i oproti uhlí, je to úplně o něčem jiném. Je nesmysl srovnávat, po stránce kouřivosti a emisí, topení uhlím a dřevem. Uhlím jsem topil 25 let, pak 10 let plynem a nyní už 20 let dřevem. Takže mohu srovnávat. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny