Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podkladový materiál na terasu

Dobrý den,

dokázal by mi zde někdo prosím poradit, jaký vhodný materiál zvolit jako podkladové desky na vyvýšenou venkovní terasu? Potřebuji docílit toho, aby celá terasa byla pokryta pevným materiálem, který udrží nábytek (samozřejmě společně s osobami) tak, aby jeho nohy nepropadávaly mřížkovitým základem terasy. Minulé léto jsem zvolil dřevovláknité desky MDF, ty ale nevydržely déšť a zcela se rozpadly. Na vzhledu materiálu nezáleží, terasa bude navrchu pokryta travnatým kobercem. Celkový plocha k pokrytí terasy je 750x130cm, proto bych případné tipy na materiál poprosil v co nejvýhodnějším poměru "cena/m2".

Za případné tipy děkuji.

Foto terasy v příloze.

Předmět Autor Datum
Tabule plechu. Pokud to bude pozinkovaný tak o tloušťce minimálně 0,8 mm ale spíš bych použil 1 mm a…
nerady 15.02.2022 16:52
nerady
S tím plechem nevím. Kam bude odtékat voda nebo co až napadne půl metru sněhu? Něco jiného je rošt a…
host 15.02.2022 19:29
host
Nevymyslel bych nesmysl a upravil nohy nabytku tak, aby byly vetsi nez jsou otvory v mrizi. To vydrz…
re4zon 15.02.2022 18:57
re4zon
Ono je tam problémů více. Jak to vypadá je pod touto terasou o patro níž jiná terasa. Pokud ti tam n…
nerady 16.02.2022 17:46
nerady
Ještě možné použít stavební překližku, která je voděodolná. poslední
nerady 17.02.2022 18:20
nerady

Tabule plechu. Pokud to bude pozinkovaný tak o tloušťce minimálně 0,8 mm ale spíš bych použil 1 mm a nechat si to rovnou u prodávající firmy ustřihnout na přesný rozměr. Hliníkový plech by musel být silnější. Pokud by nezáleželo na kráse tak někde sehnat černou silnou pasovou gumu.

Ono je tam problémů více. Jak to vypadá je pod touto terasou o patro níž jiná terasa. Pokud ti tam něco upadne tak to mají ti dole na hlavě. Jelikož terasa bude asi úplně rovná tak voda by protékala mezi plechem a profilem L který je okolo dokola. Aby voda netekla na fasádu domu, tak bych plech o 10 až 15 cm ohnul u fasády nahoru. Plech bude nutné přišroubovat k roštům a pokud ty jsou jen vložené tak je bude také nutné přišroubovat jelikož by to celé mohl nazvednout vítr. Mezi plech se bude muset vložit něco aby to nedrnčelo nějaká slabá guma, lino nebo nějaká umělá hmota. Zda se to bude líbit těm o patro níže je už jiná otázka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru