Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno gumové vrzání pračky při otáčení bubnu

Zdravím,
už nějakou dobu nám vrže pračka. Je to vrchem plněná AEG Lavamat L86560TL4, už je po záruce, ale zas tak moc stará není, teď nevím přesně kolik let. Nahrál jsem i video, aby bylo jasné o co jde https://photos.app.goo.gl/Fy15p36nxC1D8wct6
Vrže jako když se něco tře o gumu, nebo jak bych to tak popsal. Neděje se to pořád, ale často. Při odstřeďování je to v pořádku, to není slyšet nic, jen při převalování prádla. Ž8dné klepání, rachtání atd, takže si myslím, že ložiska budou v pořádku. Občas to přestane a pak to dá nějakou dobu pokoj (vetšinou když k tomu přijdu, aby zjistil odkud to jde), pak se to ale zase rozvrže (když zase odejdu). Párkrát se mi ale už podařilo vychytat chvíli, kdy to vrzalo, sundal jsem levý bok, pravý bok a koukal odkud to jde, ale úplně nemám pocit, že bych to dokázal lokalizovat konkrétněji, než že to je někde u bubnu. Dá se pak hýbat bubnem ručně a povrzávat si. S prázdnou pračkou se mi to ručně nepodařilo, až když je v ní prádlo a voda.
Nevím, jak bych se mohl třeba podívat pod buben, jestli tam něco nezapadlo, protože nějaký vyndavací žebro tahle pračka nemá a ani spodem, odtokem, se mi tam nepodařilo prstama podívat, nicméně stejně bych to tam podle zvuku asi spíš nehledal. Chvíli jsem myslel, jestli by nemohla řemenice třít bokem o zvukovou izolaci na boku, ale dělalo to i po sundání boku.

Zatím mám tedy laickou teorii, že by to mohla být nějaká ochranná manžeta ložiska, jenže je přes to takový plastový bazmeg s dírama a na to si musím nejdřív na chalupě ubastlit nějaký stahovák (bo originál stojí nesmyslnou hroudu zlata a do nějakýho oťukávání pomocí kladívka a šroubováku, jako když se na starý Esce rozebíral střed, se mi tedy nechce), takže zatím se tam zatím nedostanu.

Říkal jsem si, že v mezičase bych se mohl tady zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenost, která by mi pomohla.

Předem případně díky za konstruktivní nápady.

Díky

Filip

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny