Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno gumové vrzání pračky při otáčení bubnu

Dobrý den,ten kroužek drží na ose fest,prodávají se různé průměry,při jedné výměně ložiska jsem zjisil,že je vydřený,máte ho vúbec kompletní?Šel jsem v obci za servisákem a on našel v šupleti na větší průměr osy,asi o dva milimetry,vytočil jsem na soustruhu silonovou vložku a manžetku na ní navlékl,sloužilo to leta do loňska do velké generálky,ulomilo se hliníkové čelo co drží hřídel na bubnu.Ona ta pračka dostává zabrat,ženský z rodiny sem vozejí velké těžké chlupaté deky,jejich nové pračky to po napuštění vody váhově nezvládnou.
Ta manžetka má stírací,velice tenkou stírací plošku,proto ten díl na ložisku musí být čistý a nepokřivený,krásně hladký,aby to dobře utěsňovalo.Opravdu se to tam nemaže,krásně to po nerezové plošce klouže za pomoci vody a pracího prostředku.Vemte si třeba sigmácká čerpadla,jsou uvnitř v pouzdrech mazána vodou a sloužejí leta.
V tom odkazu co jste poslal je i obrázek kompletní stírací manžetky,ano,píší namáznout,každý dobrý řemeslník vše co se může při montáži mázne,jde to snadněji bez přesilovek sesadit a při případné opětovné demontáži to jde lépe od sebe,člověk to dělá pro sebe,usnadní si práci do budoucna,nezarezne to,nebo nezaroste sanýt... vodním kamenem.
Jinak vidím,že jste šikula,umíte si poradit,do těchto oprav se dnes lidi moc nepouštějí,raději koupějí novou věc a vyhodějí s malou závadou původní v jinak pěkném stavu,která by po zásahu schopného kutila opět běhala leta jak má.
Osobně se těmito opravami bavím pro svoji radost,něco přitáhnu od konťáku a opravím,zase to někomu méně movitému daruji,mánie od dětství,smeťák a kovošrot jsou nejlepší obchoďáky na světě.:-)

moje těsnění koupeno včetně nových domečků na buben zde,vše to stálo necelých šestset s poštou:

https://www.elektrahk.cz

https://www.elektrahk.cz/858-zbozi-12979-tesneni-vring--vs25-vkrouzek-do-pracky-whirlpool.html#

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny