Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno gumové vrzání pračky při otáčení bubnu

Děkuji za doplnění. Vodní kámen u nás v Praze nemáme, teda alespoň ne v míře takové, že bychom to museli nějak zásadně řešit.

Tady u toho jsem právě dumal, jak to má vlastně správně fungovat, bo jsem to nikde nenašel nějak explicitně vysvětlené a tak jsem na to šel prostým selským rozumem. Mám dvě části, z nichž jedna stojí a druhá se pohybuje a potřebuji je vodotěsně oddělit. To gufero je nasazené na rotující ose a čelem dosedá na statickou dosedací plošku ložiskového domku. Takže někde se to musí pohybovat - buď má být gufero statické vzhledem k domku a klouzat po ose a nebo má klouzat po té dosedací ploše a být pevně na ose a nebo se předpokládá, že bude tak nějak trochu klouzat na to i na tom. Vy víte jak je to myšlené? Pokud má klouzat po obojím, což bych já asi čekal, protože ani jedna ze zbývajících možností se nedá 100% zaručit, tak bych si myslel, že se musí máznout jak osa (nebo vnitřní strana gufera), tak čelní strana gufera (nebo dosedová plocha na domku). A protože jsem chlapec zvídaví a hledavý, našel jsem dnes ještě toto https://www.teleso.sk/vymena-loziska-na-pracke-electrolux/, kde se mi zdá, že to maže přesně tak, jak jsem si myslel. To, že ta manžeta běhá v roztoku pracího přípravku a vody je fakt, otázka je, jestli chceme, aby se tenhle roztok staral o mazání dosadacích ploch - jak k ose, tak k domku. No a já to nechci, protože v mém případě to evidentně tak nefuguje a dře to a raději tento roztok nahradím vazelínou. Kde je vazelína, tam není roztok pracího přípravku a vody a o to mi jde.
jinak toho znečištěného prádla bych se tolik nebál - jednak jsem tam dal samozřejmě vazelínu pro mazání dílů ve vodě, takže předpokládám, že se tak snadno nerozpustí, druhak jsem jí tam dal celkem málo, třetak pereme víceméně jen na 40, což je taková teplota, ve které je úplně klidná i ta nejprachsprostější vazelína a čtvrtak ani nepředpokládám, že by přes ní nějaká voda tekla a poteče-li, tak spíše ven z bubnu a nikoliv do bubnu.

Každopádně Vám velice děkuji za Vaše příspěvky. Mějte se krásně

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny