Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Palenie destilatu

Vypaľuj čisté, vyčírené "víno" stiahnuté zo sedimentu kvalitných, zdravých vínnych baktérií bez obsahu mastných přiboudlin.

Ak máš v sude ovocný kvas, je ideálne ho v preši na víno vymačkať, koláče výliskov vyraziť do kompostu, vylisovanú vínnu tekutinu naliať do demižónov a nechať zazátkované ešte min. tri týždne dokvasti pri 20°C, nechať usadiť kvasinky na dne. (Spiace kvasinky po stočení číreho ovocného "vína" s vodou, živnou soľou, detto okyslením kyselinou vínnou s pridaním cukru môžeš ako základ opakovane použiť na nový zákvas).

Kvas je nutné kyselinou vínnou riadne podľa normy okysliť na správnu pH (cca 3,8) , aby bol zdravý, zbavený plesní, baktérií kapustového, octového kvasenia čím sa v kyslom prostredí ujmú výhradne zdravé, silné, odolné kvasinky. Bordel nežiaducich baktérii takýto zdravý kvas pomalým kvasením zlikviduje, priam sterilizuje.

K štartu takto ošetreného základu budúceho kvasu s úpravou pH, použi mierne prisladenie repným cukrom.

Páli sa v domácich podmienkach vždy min. 2x, vždy po vypláchnutí chladiča zriedenou kyselinou, 10% octom, následne vriacou 90°C vodou z el. boilera, aby sa zbavil chladič nánosov mastnoty, pŕiboudlin usadený odparovaním v trubkách z prvého pálenia.

Ideálne je prvé odkvapkanie, tzv. metylalkoholu pri 68°C vyraziť a tiež aj posledný výpaľ nad 98°C, použiť do ostrekovačov okien namiesto okeny. Tu je najviac odpareného mastného bordelu, tzv. přiboudlin.

Ak je spravený kvalitný destilát, etylalkohol cca 52%, je ho možné opatrne riediť aj studničnou vodou bez mliečneho zakalenia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny