Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vykop sklepa u cesty

Main Gáát, nerozumieš písanému slovu od nerady?

Objednaj si krpatý minibager s šírkou záberu lyžice 25cm, max. 30cm,
http://www.hardlynx.sk/Mini-bager-600
ktorým ti vykope popri vozovke (v línii parcely) 30cm širokú ryhu, cca 3bm do hĺbky pod terén a porád do tejto čerstvej ryhy toho istého dňa nech ti pristavená raketa s objemom 12m3 výkop zaleje redším betónom do ktorého môžeš pred vibrovaním ako bonus zasunúť na stojato na mieru narezané 10mm roxory. Stačí napichať roxory z vnútornej strany tvojej parcely (kvôli jednosmernému tlaku na betónovú, nosnú stenu z ulice).

Samotná jama pivnice bude vykopaná bagrom až po zatvrdnutí betónu, min 20 dní.

Roxory nechaj z betónu trčať aspoň 15cm nad povrch, aby sa na ne dala nadstaviť nová armatúra venca zaliata do šalungu nad terén na prekrytie podzemnej pivnice prípadne, finálny, armovaný veniec na základoch pivnice bude tvoriť základňu pre samotnú vrchnú, jednoduchú stavbu nad pivnicou.

Máš porád hotovú jednu z obvodových stien podzemnej pivnice.

Ostatné tri steny môžeš po výkopových prácach murovať na obvodovom, betónovom 15cm vysokom základe, trebárs z dutých betónových tvaroviek, ktoré budeš svojpomocne vždy po jednotlivých šároch zalievať betónom z domácej 100l miešačky. Tu ťa čas ani zosuv pôdy netlačí.

https://www.suchavystavba.sk/tvarnica-debniaca-25-cm.html

Ak bude pivnica zarovno s terénom, iba prekrytá, beztak budeš nútený spraviť kolom dokola základu ako bonus dvojmo armovaný veniec, ktorý ponesie samotný strop pivnice.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny