Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mixér skratuje kávovar

Dobrý den, prosil bych o radu

Nastěhovali jsme se do bytu po rekonstrukci. Koupili jsme si nový kávovar a nový mixér. V kuchyní máme dvoj zásuvku, v jedne je zapojený kavovar ale je vypnutý, a když do druhé zásuvky zapojí přítelkyně ponorný mixér, tak během mixování problikava kavovar. Zkoušel jsem dotahnout šrouby v zásuvce ale nepomohlo. Nevíte čím by to mohlo být? Díky

Video v příloze

Předmět Autor Datum
mixer není odrušen..pokud to bliká stále, nebo pokud blikne jen při zapnutí tak nárazový proud...uta…
paul 05.02.2022 09:08
paul
Pokud ten kávovar problikne stejně, když ho ze zásuvky vytáhneš a po chvíli do ní zastrčíš, tak ten…
gilhad 05.02.2022 12:05
gilhad
Když kávovar vytáhnu a po chvilce zase vrátím, tak to neudělá, vyzkouším ještě tu žárovku a najít dr…
SmilesCZZ 06.02.2022 08:49
SmilesCZZ
druhá strana přívodu buď končí v rozvaděči, nebo v nějaké předchozí průběžné zásuvce...
paul 06.02.2022 12:11
paul
To bude rušení (ne zkratování), prostě ta dnešní elektronika. Máme třeba v práci nový rozvaděč a toh… poslední
ml1 10.02.2022 12:23
ml1

Pokud ten kávovar problikne stejně, když ho ze zásuvky vytáhneš a po chvíli do ní zastrčíš, tak ten mixér má velký startovací proud a zásuvka (teda spíš dráty k ní) jsou špatně dimenzované, takže stratovací proud mixeru stáhne napětí a kávovar se restartuje.

Zkus to i v jiné zásuvce, případně místo kávovaru použij rozsvícenou lampičku - pokud blikne, tak tam je slabý přívod, nebo mixér je na hranici vyražení pojistky.

To bude rušení (ne zkratování), prostě ta dnešní elektronika. Máme třeba v práci nový rozvaděč a tohle nám dělaji kontrolky, když se zapíná nebo vypíná nějaký okruh stykačem. Bylo to tehdy při přejímce napsané do závad, dodavatel slíbil, že to prošetří a opraví (i když se tvářil jako co si to ten člověk vymýšlí), ale žádná oprava se nekoná, takže možná se usoudilo, že je to normální stav. Prostě při zapínání nebo vypínání probliknou všechny kontrolky (které protože jsou moderní, tak jsou s led).
Jinak to mohou být šrouby v kterékoliv zásuvce po cestě, ale klidně i odpor a hlavně indukčnost vedení od elektrárny (když to přeženu) k zásuvce a s tím se nic neudělá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru