Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 5 žilový spotřebič na 4 žilovou zásuvku

Dobrý den! Promiňte, ale zase to máte obrácené s těmi barvami vodičů:
GRD, zemnění nebo PE je žlutozelený
N /nula/ je modrý
K propojení více svorek se stejnou funcí, ve vašem případě 2x N bývá v "balení" vhodný propojovací plíšek /"klema"/. Není-li vytvořte "klemu" z drátu, nebo lze připojovací drát N zapojit do jedné svorky a bez přerušení pokračovat do vedlejší druhé /podle techn. provedení svorky/
Na svorku P je vyvedena fáze z topného tělesa. Není někde v dokumentaci uvedena možnost dodatečného připojení nějakého externího zařízení na tuto svorku/P/ a svorku /N/. Nejspíše signalizace, nebo ventilátor?
Ta kamna lze sice zapojit přímo na čtyřžilový rozvod /podle předchozích rad/, zvažte ale připojení kamen, resp. celé sauny přes dodatečně nainstalovaný proudový chránič - podle rady "george 63". Není žádná legrace "provozovat" v prostředí sauny "aparát" na 400 V. Není v návodu k té sauně /kamnům/, že musejí být zapojeny přes proudový chránič?
Namontovat chránič místo 4 kol. zásuvky a osadit zásuvku pětikolíkovou vyjde na cca 1500,- Kč za materiál a pár stovek za práci elektrikáře. A bude to zásadně bezpečnější.
Další možnost: jsou k mání[b] 5ti pólové zásuvky se zabudovaným chráničem. Cena cca 2500,- Kč . Jednoduchá montáž. Odpojit 4 pól. zásuvku, místo ní namontovat a připojit novou 5ti pól s chráničem .. a je to !! :-)[/b] Když nemáte chrániče a příslušný 5ti žil rozvod v celém domě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny