Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak upevnit skříňku na zeď ze sádrokartonu

Ahoj všem,
řeším teď čím doma správně upevnit ke zdi novou skříňku. Je tam nedávno dělaná nově akustická izolace, navrchu je SDK deska Knauf Silentboard, pod ní cca 5cm vaty a pod ní betonová zeď. Co jsem dohledal nějaké hmoždinky přímo do SDK tak píšou že zpravidla unesou kolem 15kg, což by bylo ok, ale bude tam několik malých skříněk vedle sebe - dohromady (i s obsahem) řekněme třeba 60kg na šířce 180cm, což sice když to bude na nějakých 6 hmoždinkách vychází dobře, ale přijde mi že už je to dost zátěž na ten sádrokarton jako takový.. Nebo plaším zbytečně? Tenhle "akustický" by teoreticky měl být pevnější než obyčejný..?
Ideálně si ale pohrávám s myšlenkou to nějak ukotvit do té "pevné" stěny za tou izolací, jen netuším jak to správně ukotvit takto hluboko, ještě skrz tu vatu..
Předem díky za rady! :-)

Předmět Autor Datum
60kg na 2m je prd. Dej na kazdou skrinku dve molly hmozdinky a pokud se na ni nebudes veset, tak to…
re4zon 18.12.2021 01:11
re4zon
Pouze doplním, třeba tyhle a musí to držet spolehlivě. https://www.kutil.cz/spojovaci-material-a-kot… poslední
George63 18.12.2021 16:52
George63
Dej dlouhé šrouby s dlouhou hmoždinkou které ukotvíš do té betonové zdi, tak aby byly v betonu 7 cm…
nerady 18.12.2021 08:10
nerady
IMHO horší než kvalitní hmoždinky do sádrokartonu. Šroub bude namáhán na ohyb a řezat ten sádrokarto…
bahno 18.12.2021 08:34
bahno

60kg na 2m je prd. Dej na kazdou skrinku dve molly hmozdinky a pokud se na ni nebudes veset, tak to bude bezpecne drzet. Pak jsou samozrejme pevnejsi reseni, jako vyztuha pod sadros, vruty do profilu nebo zavitovka na chemickou kotvu az do steny, ale na tohle je to fakt zbytecnost. Navic jakykoliv zasah do akusticke predsteny snizuje jeji efekt a tohle asi to nejsetrnejsi, co muzes udelat.

IMHO horší než kvalitní hmoždinky do sádrokartonu. Šroub bude namáhán na ohyb a řezat ten sádrokarton, ve kterém bude muset být díra velká na hmoždinku.
Dal bych tam normálně hmoždinky do sádrokartonu a neřešil to. Nezdá se to, ale unesou fakt hodně.Na 8ks mi tu již 13 let visí posuvné, celoskleněné dveře šíře 120cm a ty něco váží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru