Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymena el. zasuvky

Dobry den, menil som el.zasuvky v celom byte a jedna zasuvka ma kratky kombinovany vodic. Nie je mozne ho spravne zapojit najprv na kolik a nasledne potiahnut na nulak. Kable su vsase hlinikove cca 30r stare myslim ze stale v dobrom stave. Ta zasuvka bola celych 30r zapojena nestandardne s tym vodicom na nulak a nasledne sa taha ku koliku. Tak som to zapojil rovnako. Ako velky pruser to je? Je mi jasne ze to takto je nespravne ale ak to elektrikar zapojil pred 30r a bolo to bez problemov az do dnes tak to az taky problem nieje?

Daval som na kontakt prevazne novo odizolovany vodic ak to slo. Niekde som len posunul miesto kde bol hlinik stlaceny v mieste kde bol kontakt povodne tak ako je vidiet na fotke.
https://i.ibb.co/pZrbN6h/IMG-20211206-073628453.jpg
https://i.ibb.co/16w5Vb3/IMG-20211204-092950710-HDR.jpg
V tom mieste nie je vodic zalomeny len stlaceny ale aj tak nie som si isty ci je to dostatocne dobry vodic. Je to vpohode alebo tam moze nastat pri vacsom odbere v tom mieste problem?

Vopred vdaka za rady :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na funkčnost to nemá vliv. Jde pouze o to, když se ti ten spoj "vyhřeje" (hliník je na to náchylný),…
Jarick 10.12.2021 13:13
Jarick
co nemá vliv na funkčnost má ale vliv na bezpečnost a ta je na prvním místě před funkčností poslední
paul 10.12.2021 16:28
paul

Na funkčnost to nemá vliv. Jde pouze o to, když se ti ten spoj "vyhřeje" (hliník je na to náchylný), případně upálí, tak na zdířce - nikoliv na kolíku. V tom případě ti zásuvka začne dělat problémy, ale ochranný kolík zůstane připojen. Nestane se, že ti bude zásuvka fungovat bez ochranného kolíku. Proto se první připojuje kolík.Pokud budou spoje stále dobře dotažené (jak píše Kyncl), tak to ničemu nevadí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru