Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba zahradní sprchy.

Zdravím všechny,
chtěl bych další rok na zahradě zahradní sprchu. Mým požadavkům vyhovuje akorád sprcha od Moundfieldu s názvem standart. Vyhovuje mi proto, že má sprchovátko na hadici a 40 litrů zásobník. Ale ta cena.
Přemýšlím jestli by nešlo něco splácat na koleně. Říkal jsem si, vzít třeba 120l černý sud a dát ho na střechu dílny. Podle mě se to krásně nahřeje. Popř. by mohl být měnší.
Poraďte mi, jak vyřešit mísení vody. Studená mi jde z vrtu čerpadlem a teplá by tekla ze sudu samospádem. Teplá nebude mít moc tlaku, mám obavu, aby to fungovalo.
Udělat tam normálně trubky na vodu a dát tam třeba termostatickou baterii?

Nevím.

Díky za nápady

Předmět Autor Datum
1) dost pochybuju, ze bude nejaka potreba tu vodu misit. Tak moc horka ta voda nebude. 2) pokud bude… nový
bahno 08.12.2021 16:00
bahno
Odvod shora bude horkej a dole to bude studený, čili se to moc nepromíchá. Odvod se dělá z boku, neb… nový
Kurt 08.12.2021 16:05
Kurt
No prave proto - studena do baterie a ta davkuje studenou do barelu, ze kteryho tim odtika voda shor… nový
bahno 08.12.2021 16:09
bahno
Jo, jasně. S mísící baterkou jo. :-) nový
Kurt 08.12.2021 16:22
Kurt
já to ohřívám v hadici na zemi a honím to do vyhozenýho, nicméně funkčního 35l bojleru a odtud do sp… nový
paul 09.12.2021 17:45
paul
Já si takto udělal "letní" ohřev a předehřev vody v mobilheimu. Ale ohřívací nádrž je tlaková ocelov… poslední
George63 09.12.2021 21:08
George63

Já si takto udělal "letní" ohřev a předehřev vody v mobilheimu. Ale ohřívací nádrž je tlaková ocelová, vyřazená 60 l nádrž z auta na LPG. Natřená černě a umístěná naležato na dvou podpěrách s obloukovým uložením na střeše. Místo původní příruby s plovákem a regulátorem (na válcové části a otočená do spodu) jsem zhotovil přírubu novou, do níž jsem osadil jednu trubku kratší (ke dnu) a druhou dlouhou (k horní části pláště). Kratší s připojením na aqua rychlopřípojku a s přívodem studené vody, delší jako odvod teplé vody z horní části, rovněž na aqua rychlopřípojku. Napojeno běžnými plastovými ohebnými hadicemi 1/2 " s přípojkami aqua (na zimu snadno odpojím a vypustím), na běžnou tlakovou mísící baterii do níž je pak i přívod vody studené (u mne kompletní systém rozvodu vody v MH pro koupelnu se sprcháčem a kuchyň). A pokud svítí slunko, funguje to dobře. Na běžné sprchování i mytí nádobí to stačí. Já mám ale ještě v tomto okruhu zapojen, do serie, i malý průtokový ohřívač Vailand na PB (původní v MH). Pokud je voda v nádrži teplá napoužívám průtokáč, pokud vlažná, mohu předehřátou v nádrži přihřát, pokud je v nádrži studená, ohřívá pouze průtokáč. Nádrže se dají občas sehnat v kovošrotu, nebo od známých a kamarádů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru