Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak vyfltrovat brum u napájecího zdroje CB vysílačky.

Díky za reakce. Ty v noci nespíš? :-D Tak další zjištění. Udělal jsem dnes ten přívodní kablík dvouvodičový se samostaně stíněnými oběma vodiči. Na jeden konec jsem osadil vidličku USB a druhý normálně připojil na + a - přívodu baterek ve vysílačce. Ta stínění jsem propojil a po zapojení:
1. Při držení stínění rukou na to sice brum reagoval, ale nijak se nesnížil
2. Při připojení stínění na nulový kolík sítě (PE) se brum ještě zesílil
3. Při stisknutí a obejmutí přívodního kablíku, i vtomto případě, se brum sníží ikdyž úplně nezmizí.
A jak jsi radil, zkusit napájet vysílačku z USB NB, tak v tomto případě je to úplně perfektní, brum žádný. Ovšem NB musí být stále zapnutý, což je problém. A když jej "hodím" do spánkového režimu, napájení sice drží, ale jak stisknu vysílání, ztratí se na výstupu z NB napětí a vysílačka vypne.
No a z toho, že na NB to napájení funguje bez brumu, usuzuji teda, že je jednoznačně problém v těch napájecích - nabíjecích zdrojích.
Ty dnešní se všechny dělají většinou nerozebiratelné, ale asi jeden rozříznu ve spáře a zkusím s tím vstupním kondíkem laborovat.
Ještě bych se chtěl zeptat (ne vždy člověk všechno ví a zná ;-)), co je to to nízké ESR? A jaký teda by jsi ten kondík doporučil?
Možná by taky šlo a pomohlo použít i spínaný zdroj s vyšším napětím (mám 9/12/16,8/24 V) a dát za něj stabilizovaný regulátor DC/DC s možností nastavení požadovaného výstupního napětí (mám z Alíka). Třeba by to mohlo mít taky vliv. Co myslíš?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny