Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elktrický bojler nad vanou

caute, chcel by som tento bojler https://www.mall.sk/elektricke-bojlery/ariston-shape-eco-80-v-18k dat nad vanu je to IPx4 tak sa chcem spytat ci je to podla normy? lebo tu pisu ze by bolo dobre ipx5 https://www.goled.sk/blog/ip-krytie/

inak toto je pravda ze o 50% viac setri energiu ako B trieda? https://www.stavbaeu.sk/vytapeni-ohrev-vody/ohrivace-vody-a-bojlery/elektricke-ohrivace-a-bojlery/elektricke-ohrivace-zasobnikove/ariston-lydos-hybrid-80-hybridny-elektricky-ohrievac-3629052-204230

dakujem za rady pripadne mozte dat tip na iny usporny a kvalitny a hlavne vode odolny.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
K izolácii sa nevyjadrujem, nepoznám vlhkostné podmienky. Humbuk v prípade ekologických, tzv. úspor… poslední
Nuda 27.11.2021 20:43
Nuda

K izolácii sa nevyjadrujem, nepoznám vlhkostné podmienky.

Humbuk v prípade ekologických, tzv. úsporných el. akumulačných bojlerov rôznej "akostnej" triedy je marketingový ťah na osprostených kupujúcich. Ešte nakoniec budú vracať energiu reverzom do elektrární.

Jediná úspora predstavuje vo vrstvenej tepelnej izolácii plášťa nádrže s ochranou proti infra úniku tepla smerom do okolia. Nuž ale kto má zavesený bojler v kúpeľni v interiéri chalupy je rád, že mu nejaké to hrejivé teplúčko z telesa uniká do interiéru, pravda, ak využíva boiler na dennodennú očistu muskulatúry, nechodí na chalupu raz za uhorský rok s permanentne zapojeným termostatom akumulačného boilera nastavený len na slušných, "protimrazových" 85°C.

No a kto má zavesený boiler na fasáde z vonku chalupy z dôvodu priestorovej úspornosti v kúpeľni , je ideálne teleso boilera obaliť do kastlíka z 15cm hubého polystyrénu, na ktorý bude ako bonus natavený 300°C klasickou žehličkou na vnútrajšok polystyrénu kuchynský alobal. Len bacha na myšilín, tie si libujú v hryzení do mňamky polystyrénu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...