Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Světlo na tlačítko a časovač

Prosím radu ,mám v místnosti světlo na tlačítko a časový spínač cca 15minut. Potřebuji ale dát normální vypínač. Časovač je ve skříni na chodbě .Co se stane když tam dám normání vypínač? Odnese to časovač? Na časovaeč je napojena i chodba na pohybová čidla. V lepším případě po vypnutí vypínače bude ještě 15min.Svítit ?Jak to půjde jednoduše udělat? Díky za odpovědi.
Upravena velikost písmen.
Probůh, vypněte ten CapsLock! ::) (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli jsem to z nepříliš jasného dotazu pochopil, tak máte v místnosti světlo zapojené jako schodiš…
leo 24.11.2021 09:35
leo
Zdravím díky za info,mám tam tento časovač CRM-181J Jednofunkční časové relé,nahoře svorky A1 A2 DOL…
DĚDAFRA 24.11.2021 18:45
DĚDAFRA
Dobrý den A1 A2 napájení S ovládání 15-16-18 přepínací kontakt výstupu takže vodič z S spojit s vodi… nový
Peru 24.11.2021 19:53
Peru
Bylo by dobré popsat co to dělá teď a co bys chtěl, aby to dělalo potom. Hádám: Na chodbě je časovač… nový
Yarda 25.11.2021 09:23
Yarda
Ano chci v místnosti svítit pouze obyčejným vypínačem--rozsvítit -zhasnout! Pohybové čidlo světlo ne… nový
DĚDAFRA 25.11.2021 10:38
DĚDAFRA
Naprosto vyčerpávající odpověď vám dal Peru viz výše. Vždyť je tam označení všech svorek. To co kam… nový
leo 25.11.2021 17:56
leo
OK děkuji !!! poslední
DĚDAFRA 26.11.2021 19:48
DĚDAFRA

Jestli jsem to z nepříliš jasného dotazu pochopil, tak máte v místnosti světlo zapojené jako schodišťový automat. To znamená, že po spuštění časovače vám všechna světla na něj připojená budou 15 minut svítit a pak zhasnou bez ohledu na to jestli tam máte vypínač nebo tlačítko. Bude třeba přepojit napájení světla v místnosti na trvalou fázi, kterou budete standardně zapínat a vypínat vypínačem, bez toho, aby to nějak záviselo na stavu časovače, pohyb.spínače a světlech na chodbě.

Zdravím díky za info,mám tam tento časovač CRM-181J
Jednofunkční časové relé,nahoře svorky A1 A2 DOLE 3 SVORKY . V okruhu je jistič , v místnosti je 1světlo a 1 tlačítko na světlo .Po zmačknutí tlačítka svítí cca.10-15.min. Do vypínače jde ostá fáze z jističe z vypínače jde kam?? na relé a z relé do světla? To by stačilo teda přívod z vypínače, jde na relé-asi na kterou svorku a vývod do světla -také na relé která svorka? pouze odpojit a propojit mezi sebou. To dává smysl . Pokud by jste znal čísla přívod. a odvod, svorek byl bych rád. jsem elektiář vyučený v roce 1960 ale od roku 1966 jsem to nedělal, a tak tyto nové spínače -zapojení neznám a plánek spínače nemám, Proto vám moc děkuji za radu, Jo to světlo na tlačítko jsem nezkoušel dát klasický vypínač ,bál jsem se aby neodešlo časové relé!

Bylo by dobré popsat co to dělá teď a co bys chtěl, aby to dělalo potom.
Hádám:
Na chodbě je časovač co zapíná proud a ten jde od časovače dál. Časovač je asi nastavený tak, aby ten proud spínal jen když je tma. Když je tma, tak je od časovače pod napětím pohybové čidlo co se rozsvítí, když tam někdo vleze. To pohybové čidlo má vlastní časovač co když je ten časovač na chodbě zapnutý, tak sepne světlo na patnáct minut, pak zhasne.
Ty máš v místnosti vlastní časovač co ti zapne světlo na 15 minut. Ten tvůj časovač je zapojený na časovač na chodbě nebo na pohybové čidlo?
A chceš, abys mohl rozsvítit v místnosti bez ohledu na stav časovače (nebo i pohybového čidla) a svítit dokud zase nevypneš?
Napadá mne, že ta místnost je nějaký sklep s okýnkem, ve dne je tam vidět a dosud nikdo nepotřeboval ve dne rozsvěcet světlo. Možná je to tak schválně, když někdo zapomene zhasnout, aby se zbytečně netočil elektroměr pro společné prostory.

Ano chci v místnosti svítit pouze obyčejným vypínačem--rozsvítit -zhasnout! Pohybové čidlo světlo nemá! Místnost bude čekárna,což je nyní problém , přijdeš ,rozsvítíš, a po deseti minutách ti to zhasne ,tak opět zmačkneš a pořád do kola. Přístupová chodba do čekárny je osvícena světlem na pohybové čidlo + čas , připojena na stejný relé.Zjistil jsem po vyputí svět.jističe že nesvítí čekárna a chodba.Chodbové světlo chci zachovat.! Světlo v čekárně nyní rozsvítím i ve dne.Není na stmívač. Tak nevím kam jde fáze z vypínače-asi do relé a z relé do světla? Pokud ano která svorka by byl přívod z vypínače na relé a která z relé do světla. Ve spodních svorkách na relé je asi celkem 6 drátů. Vím že otravuji ,omlouvám se a děkuji za odpovědi,a doufám že s vaší pomocí to dopadne dobře!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru